Cubaneren halvvägs i Transpac

Wasa 55 Cubaneren och Karl Otto Book är ju kända i våra vatten, och nu är man ute på stora äventyr. Halvvägs till Hawaii i årets Transpac. Här är deras rapport halvvägs.

Man följer också de två nya Pac 52:orda och så klart Comanche.

Här finns tracker & annat.

Halvveis i Transpac

Helnorsk mannskap, danske seil og svensk båt og mast; Cubaneren, en Wasa 55 er nå halvveis over Stillehavet på vei til Hawaii fra Los Angeles. Transpac regattaen er en av de store havseilas klassikerne, den går hvert annet år, første gang i 1906. www.transpacyc.com

Vi hadde en litt vanskelig start ut fra Long Beach i lette vinder. Da vår Code 0 ikke er et tillatt seil i den amerikanske ORR regelen vi seiler etter her fikk vi rett og slett et alvorlig hull i garderoben. Vi hang allikevel OK med de første dagene ut fra kysten med mange skifter mellom A5 (genaker) og den selvslående «fat furl» fokken vår. Med tanke på rating var vi dog et stykke unna når vi endelig kom inn i den relativt stabile passat vinden etter tre dager.

Vi seiler i division 7 som inneholder de båtene med lavest rating. Vi har nå konkludert med at våre hardeste konkurrenter er to Cal 40 båter. De er designmessig like gamle som vår Wasa, noe bredere men med egenskaper og seilere om bord som gjør de utfordrende å få has på. Som ventet dro de fra oss med sine genuaer i begynnelsen men nå som vi har fått opp dampen på lens så tar vi de med 12-30 mil hvert døgn. Vi trenger antagelig ca 20 timer på de når vi kommer til målstreken ved Honolulu og for å få til det må vi stjele nesten 18 mil i døgnet de neste 6. Kan vise seg å bli en utfordring men vi har på ingen måte gitt opp og er alt i alt fornøyd med vår plassering i feltet, litt nord i forhold til mange men ganske rett foran våre to verste konkurrenter. Vi har nå hatt 3 døgn på rad rett under 200 mil.

Når det gjelder andre båter her så er det to foilende trimaraner på 70 fot samt Phaedo (Gunboat 64) som leder an. De vil ventelig komme i mål på mandag, 4-5 dager etter starten og da har de tilbakelagt 2225 NM. Ellers er Comanche med og har foreløpig satt en 24 timers rekord for utseilt døgndistanse for enskrogsbåter i Transpac med 481 NM. Den som leder overall korrigert så langt er Roy Disney og båten Pyewaket. Med ulike start tidspunkter skal vel slike lister tas litt med en klype salt men vi synes vi er i et greit selskap!

På www.cubaneren.no legges det daglig ut oppdatering av det som skjer om bord. Karl Otto og Maren Book har for anledningen med Bergens seilerne Eirik Rosenberg og Thomas Kjennerud om bord. Vi fire er godt kjent med hverandre fra flere sesonger om bord i Landmark 43 White Shadow.

I år er det mer å følge med på enn Tour De France!

Dersom noen ønsker mer informasjon så må vi melde at vår nettforbindelse via satelitt er veldig treg og vi kan kun motta e post med tekst, ikke vedlegg, bilder etc.

Mvh / Best Regards
S/Y Cubaneren NOR 8620
Maren Magda and Karl Otto Book

1 Comment

  1. srsseglaren Jul 15, 2017 Reply

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*