Äntligen… The Hard Bastards Association

Registreringen öppnar idag 17:00. 0 DAYS 04 HOURS 52 MINUTES 11 SECONDS

Bara att hänga på låset? Så här.

The experience of the Silverrudder Challenge will not leave you indifferent, but you will join an elite club – The Hard Bastards Association, and you’ll never see bridges in the same way. If you haven’t already you should add this challenge to your bucket list! #SSCSLVR

17 Comments

 1. Author
  Peter Gustafsson Nov 3, 2017 Reply

  Då missade man det… var visst fullt redan. Skönt :-)

  Registration is completed

  Silverrudder Challenge 2018 seems to be a huge success and we have already reached 450 registrations.
  We are sorry, but we have to stop for further registration.

  Price structure SILVERRUDDER – CHALLENGE OF THE SEA 2018

  Price: € 150 or DKr. 1.100

  Transfer to FYNSKE BANK Reg. No. 0815 Account no. 0000230162.
  Please supply captains name from your registration as an identification of your payment
  IBAN: DK5308150000230162
  SWIFT address/BIC: VESBDK22

  Registration is first recorded on the list when the payment is registered.

  • Pelle Pedersen Nov 5, 2017 Reply

   Ha ha!

 2. Andreas i HP Nov 3, 2017 Reply

  Mm samma här…
  Surt med styrelsemöte som drar ut på tiden?
  Blir till o leta upp ett alternativ…

 3. Leif Nov 3, 2017 Reply

  Ett intressant alternativ kan vara https://www.onestarchallenge.dk som går 1:a juni. Konceptet i princip identiskt med Silverrudder men något kortare (106 NM). Som bonus kan familjen/den bättre hälften hänga i Köpenhamn under tiden.

 4. Author
  Peter Gustafsson Nov 4, 2017 Reply

  Dags att skapa ett riktigt solorace här på västkusten?

  • Leif Nov 4, 2017 Reply

   Hade varit riktigt trevligt :-D
   I synnerhet om man kombinerade det bästa från både Silverrudder (enkelheten kring regler, klasser & säkerhet) och Bohusracet (få uppleva skärgården). Kanske även låta deltagarna själva sköta tidtagning så som ni gör i Solo mellan broarna.
   Men även om det skulle bli en “seriös” tävling med SRS tal, riktig tidtagning etc, hade det varit intressant så länge det är en hygglig distans på en trevlig bansträckning.

  • Jocke C Nov 4, 2017 Reply

   Lite förvånad att det inte finns mer solorace faktiskt.

  • Author
   Peter Gustafsson Nov 4, 2017 Reply

   @jocke, det har väl lite att göra med att klubbarna drar sig för att arrangera. Tittar man på Silverrudder eller No-Crew så är det ju drivet av eldsjälar som i nästa steg tar in mindre klubbar. Sedan är ju seglarna också en heterogen grupp, där någon vill ha mycket manövrar kring en ö, medan några andra hellre sträcker ut lite.

   Personligen hade jag gärna sett en lite längre, över natt. Kustnära är väl bra ur ett säkerhetsperespektiv, men det behöver jku inte vara lika långt in i skärgården som på Bohusracet.

   Initialt bör det väl vara så enkelt som det bara går.

 5. Bo Cederlöf Nov 4, 2017 Reply

  Nästa år siktar några av oss att köra Solo Tjörnbron till Käringön ( eller Smögen) via Tjörne Huvud i maj nångång, Solo Skallen Skagen, eventuellt inkl retursegling på Söndag och Solo Mellan Broarna. Kom med fler förslag. Jag kommer gärna! Bosse C.

 6. Bo Cederlöf Nov 5, 2017 Reply

  Med hjälp av GPS och ärliga seglare kan vi idag göra start- och mållinjer med endast ett (eller inget) märke och rundningar med endast GPS koordinater (typ Porto Santo North). Möjligheterna att göra en önskad bana är stora, så Peter, använd fantasin och föreslå nåt! Bosse C

 7. Micke Nov 5, 2017 Reply

  Jag ser gärna också en lite längre segling. Läsö Runt tex. Vill man ännu längre, Anholt Runt. 24 hr är inga problem för min del. Blir det för mycket sträckbogar så finns det en hel del bojar och annat att använda.

 8. Leif Nov 5, 2017 Reply

  Finns det inte en risk att flertalet av de minsta båtarna skulle utebli om vi körde runt Läsö/Anholt? Kollar man på Silverrudder står mini klassen (<25 fot) för cirka 1/5 av deltagarna och small klassen (25-30 fot) för 1/5, dvs 40% tillsammans. Dessutom har mini klassen växt rejält sista åren och gått från att vara 13,5% av kölbåtsdeltagarna 2015 till 20,3% av kölbåtsdeltagarna 2018. Tror det kan vara bra med förutsättningar som underlättar för de minsta båtarna att vara med (kustnära, start & mål på samma ställe, sjösättningsmöjligheter).
  Ser också gärna en lite längre segling som går över natt.

  • Author
   Peter Gustafsson Nov 5, 2017 Reply

   Det är ju fler Europeer som trailar till Silverrudder och jag tror det blir svårt att lockla “jollenkreuzers” oavsett om man kör till Læsö eller längs Bohuskusten. Däremot finns det flera fördelar med en bana som är kustnära och dät seglarna kan avbryta och inte ha alltför långt till land.

   Jag tror också det finns en vits med att använda det som är unikt på västkusten. På samma sätt som Lilla- och Stora Bælt är viktiga för Silverrrudder, och Bohuslän för Bohusracet, så tror jag man skjall få med en lagom dos skärgård – utan att det blir farligt.

   • Pelle Lindell Nov 5, 2017 Reply

    I början på 80-talet fanns det en rätt kul segling (för full crew) som hette Bohusläns 100-mila som gick Långdrag-Lysekil och tillbaka. Om jag minns rätt var det inomskärs upp (man skulle segla genom Kyrkesund, Mollösund och öster om Gullholmen)och fri körning ner. Det skulle kanske vara en schysst bana för ett solo-race.

    • Anders Nov 8, 2017 Reply

     Du var ju med och vann den! Jag tror att pappa fick behålla vandringspriset då det inte var ständigt vandrande och ni tog den tre gånger på raken.

     Kan säkert övertala farsan att skänka priset tillbaka till den som drar igång tävlingen igen.
     Jag hade även gillat om det drogs igång spring-race igen, segling kompletterat med orientering.

 9. Bo Cederlöf Nov 5, 2017 Reply

  Jag tycker att både Micke och Peter har utmärkta ideer. Kom snarast med skarpt förslag på bana och datum. Helst efter 5 juni eftersom vi antagligen seglar Tjörnbron till Käringön 28 maj och Skallen Skagen 2 juni.

 10. Author
  Peter Gustafsson Nov 5, 2017 Reply

  Verkar vara lite dålig stämning i Danmark då många som har varit med länge inte fick plats. Nu gnälls det på att det bara är tyskar och “tøsedrenge” som har kommit med :-)

  Et par observationer fra tilmeldinger til 2018 turen :

  – Udsolgt på 38 minutter
  – 445 tilmeldte (en enkelt dublet tilbage)
  – 53% (238) nye skipper navne ift 2017
  – 62% (276) af de tilmeldte er fra Tyskland
  – 27% (118) fra Danmark
  – Deltagere fra 14 lande
  – 99% /441) mænd …. 1% (4) kvinder

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.