RORC Caribbean 600 | wrap up

#Caribbean600 – The RORC Caribbean 600 has grown up to become a ‘must do’ offshore classic. The 2018 race celebrated its tenth anniversary and the 600-mile race around 11 Caribbean islands is on the bucket list of any serious offshore sailor. This year, any remanence of its stature as a Caribbean cruise was totally extinguished. 25 knots of solid trade winds with gusty squalls and a confused sea state delivered a challenge to over 800 sailors from six different continents. The 2018 edition of the race was the coming of age of the RORC Caribbean 600.

11 Comments

 1. SWE42Calluna Mar 1, 2018 Reply

  Detta är en segling som verkligen vore spännande att få vara med i. Talanta med besättning gjorde riktigt bra ifrån sig. Måste varit rekord runt banan för deras del? Seacart 30:an Mortitia var väl också den kortaste båten i hela fältet? Att då bli 4:a i Multihull måste ses som en bedrift. Blött men den höll vilket långt ifrån alla båten gjorde. Krånglande elektronik tycks ha varit ett genomgående problem. Seglingselektronik borde vara fältmässig och tåla översköljande havssjö, stöveltramp m m….

 2. JIMMY Mar 7, 2018 Reply

  Någon som hittat bilder på Ramblers foils?

  • Anders Dahlsjö Mar 8, 2018 Reply

   Har R88 något annat än raka centerbord, svängköl och dubbla roder? Jag tittade på gamla E4 som byggs om nu på Victorybasen i Valencia. Kan bli ett monster om det funkar med DSS.

   • Jonas Dyberg Mar 8, 2018 Reply

    R88 Rambler har ett “hål” i vardera fribord men jag har aldrig sett något som “kommer ut” därifrån. Svårt att se på läsidan under vattnet, men undrar om de har folis monterade.
    Tex syns “hålen” här:
    https://www.sail-worldcruising.com/-150007/

    • Anders Dahlsjö Mar 8, 2018 Reply

     Det måste ju vara ett hål för en vinge. Om den går rakt igenom eller kurvar vet man ju inte men om du inte såg något sticka ut så är det antagligen ganska kort. Om det är kurva på så korsar de nog varandra inne i båten så då måste det ena vara ute för att få in det andra. Men man vet ju inte hur det konstruerats. Kul.

    • Anders Svensson Mar 8, 2018 Reply

     Ser nästan ut som det är Photoshoppat.

   • KåreL Mar 8, 2018 Reply

    Jag tror de installerade DSS foils redan 2015 men jag har aldrig sett något foto när man ser dem användas.

   • Author
    Peter Gustafsson Mar 8, 2018 Reply

    DSS verkar lite sketchy och fungera väldigt bra på vissa båtar, men inte alls på andra. De har ju hållt på ett tag, men det verkar inte riktigt 100% ännu?

    Lite dyrt att experimentera med något som sedfan skall läggas på hyllan…

   • KåreL Mar 8, 2018 Reply

    Tack

 3. Sam V Mar 9, 2018 Reply

  R88 var förberedd för DSS redan när den byggdes, men de var tänkta att bara användas vid rekordförsök. Sedan verkar båten nästan enbart seglats i IRC-optimerad variant.

  Dalimuschen verkar ju funka bra på Imocas, men har tex WOXI inte tagit bort sin DSS?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.