Najad lägger ner på Orust?

Det tar aldrig slut?

Efter sju sorger och lika många bedrövelser så trodde man att Najad var på G igen? Efter diverse turer med olika ägare har man nu lanserat första helt nya modellen på 10 år, bytt designteam, storsatsat på sälj och köpt Arcona.

Men nu varslar man alla på Orust, och VD Jörgen Ottosson har kastat in handduken.

I samband med ägarförändringen i Arcona har styrelsen analyserat verksamheterna och vilken potential respektive verksamhet har, enligt ett pressmeddelande.

Slutsatsen är att Arcona mycket framgångsrikt har bedrivit en affärsmodell som innebär att man tillverkar båtar i tätt samarbete med ett fåtal underleverantörer. Denna affärsmodell kommer nu att appliceras på båda varumärkena.

MBL-förhandlingar sker i början av maj. Nuvarande vd för Najad och Arcona, Jörgen Ottosson, har på egen begäran valt att lämna sitt uppdrag i samband med att den nya affärsmodellen genomförs.

Lars-Åke Redéen förtslöker reda ut begreppen.

Är detta slutet för ännu ett klassiskt Orustrvcarv, eller början på något nytt ochg bra?

7 Comments

 1. Author
  Peter Gustafsson Apr 27, 2018 Reply

  Förändringar för Najad

  Båttillverkarna Najad och Arcona har sedan 1:e mars 2018 samma ägare i form av Orust Quality Yachts AB. Verksamheterna bedrivs i separata bolag och varumärkena och båtarna ska fortsatt utvecklas var för sig.

  Målet är att skapa framgångsrika och effektiva verksamheter för att fortsätta bygga och utveckla kvalitetsbåtar inom respektive segment. Najad premiärvisade sin nya 395 AC på Dusseldorfmässan och kommer att visa den nya 395 CC på Öppet varv i augusti. Arcona bygger just nu helt nya 435, som premiärvisas på Allt för Sjön i augusti.

  I samband med ägarförändringen i Arcona har styrelsen analyserat verksamheterna och vilken potential respektive verksamhet har. Slutsatsen är att Arcona mycket framgångsrikt har bedrivit en affärsmodell som innebär att man tillverkar båtar i tätt samarbete med utvalda underleverantörer. Najad AB har nu kallat till MBL-förhandling för anställd personal i Henån.
  Nuvarande VD för Najad och Arcona, Jörgen Ottosson, har på egen begäran valt att lämna sitt uppdrag i samband med detta.

  Håkan Eksandh
  Ägare, Orust Quality Yachts AB

 2. Gustav Hansson Apr 28, 2018 Reply

  Jag gillar din blogg utan att själv vara någon seglare och jag läser den regelbundet. Men något jag tänker på nästan varje gång är mängden stavfel i dina texter. Felen verkar inte heller bero på bristande kunskap utan är nog helt enkelt slarvfel. Kanske skriver du för fort eller använder ett för litet tangentbord? Jag skulle i alla fall önska att du började korrekturläsa texterna innan publicering.

  Tack för en i övrigt trevlig sida!

  • Author
   Peter Gustafsson Apr 28, 2018 Reply

   Jag vet :-/

   Det är MacBook Pros nya tangentbord som har tangenterna för tätt ihop. Skall ta tag i det där.

   • Pelle Fälth Apr 28, 2018 Reply

    Skit i det, du är så jäkla perfa i övrigt så det är bara gott med lite slarv emellanåt ;-)

    • Pelle Pedersen Apr 28, 2018 Reply

     Ha ha!!

    • Rasmus Apr 29, 2018 Reply

     +1 :)

  • Sillstryparn Apr 29, 2018 Reply

   Ja, stavning är ju det första man tänker på, när folk blir uppsagda från sina jobb….

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.