Volvo kliver av som ägare av VOR

Volvokoncernen och Volvo Cars har beslutat att överföra ägandet i Volvo Ocean Race

Efter att ha ägt och drivit Volvo Ocean Race i 20 år har Volvokoncernen och Volvo Cars beslutat att överföra ägandet av tävlingen Volvo Ocean Race till Atlant Ocean Racing Spain S.L, som har anknytning till vissa medlemmar i den nuvarande tävlingsorganisationens ledningsgrupp.

“Volvo Ocean Race har varit ett utmärkt sätt för oss att stärka våra kundrelationer och varumärke samtidigt som vi skapat engagemang och kunnat presentera företaget och våra produkter för en global publik.” säger Kina Wileke, Executive Vice President för Volvo Group Communication.

“Efter tjugo år tycker vi att det är dags att överlåta ansvaret för den här prestigefyllda tävlingen till en ny och kompetent ägare som har fokus, erfarenhet och kunskap för att utveckla tävlingen ännu mer”, säger Björn Annwall, Senior Vice President på Volvo Cars.”Volvo Cars kommer att fortsätta att stödja nästa race som sponsor med ett speciellt fokus på hållbarhet”.

Volvokoncernen och Volvo Cars har under sin tid som ägare utvecklat tävlingen vilket lett till en ökning av antalet besökare och en omfattande media rapportering som gynnat de båda företagen och dess partners.

Nuvarande tävling genomförs som planerat därefter överförs ägande och ansvar till de nya ägarna under förutsättning att vissa villkor uppfylls. Nästa upplaga av tävlingen är planerad för 2021-2022.

2 Comments

  1. Anders May 31, 2018 Reply

    Sedärja. Inte helt oväntat att det skulle komma. Lite spännande att man lägger över det till Atlant.
    Då lär seglingen byta namn lite oftare nu.

  2. Sam V May 31, 2018 Reply

    Inte oväntat, Volvo brukar släppa sina stora sponsorprojekt efter ett par decennier. Modigt att Atlant tar över. Både VO65 och Super60 i nästa upplaga? Varför inte, ju fler desto roligare.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.