Visbypokalen | 17-18:e augusti

Kul med ännu ett “crew-sourcat” race.

Vi kör Göteborg Open Sea Race helgen innan så det blir tajt, men för de offshoreorienterade båtarna på ostkusten så borde detta funka.

Nu är det dags att väcka liv i ett gammalt race och lägga in ett härligt havskör i slutet av sommaren innan vi alla går i mentalt seglaridé.

Matador har tagit initiativet till att väcka liv i Visbypokalen (i något ny tappning och bandragning dock) och bjuder in båtar som vill hänga med och köra en ca 200 nm havskappsegling helgen 17e till 18e augusti.

Vi har utgått från att vi gärna kör en något längre havsbana men en enkel sådan med få rundningsmärken samt med en nattsegling.

Tanken är att starta på fre em den 17e augusti från Nynäshamn. Segla ner och runda en boj i Visby – innan nosen vänds norrut med rundning av Almagrundet innan målgång i Sandhamn.

Båtar med ett SRS-tal över 1.15 är primärt tänkta att delta så att vi kan (om vindarna är gynnsamma) vara i mål innan lördag kväll.

Efter regattan står Matador för regattamiddag (lokal är beroende av antal deltagare) på lördag kväll där vi kan de-briefa och utväxla seglarstories besättningar emellan.

Vi önskar hålla det här enkelt och med minimalt med regler, så därav få rundningspunkter och målgång i Sandhamn för enklare hemtransport på söndagen (eller lördag kväll för de som har bråttom hem till nära och kära).

I slutet av augusti är det normalt varmt i vattnet och i luften men mörkt om natten – så seglingen kan bli både behaglig samtidigt som vi får testa på lite äkta mörkerköra.

Har vi tur får vi bra vindar – och som ofta – är det sydligt eller västligt på Östersjön, så vindvinklarna från Nynäs ner till Visby innan hemåkat till Sandhamn kan bli riktigt behagliga.

Tankar, feedback, input mottages tacksamt då detta i skrivande stund är så långt vi kommit i planeringen, men det som är klart är att vi på Matador kommer köra – och det vore grymt kul om vi får med oss fler likasinnade.

För frågor eller andra tankar – messa, maila eller ring. Jonas Grandér – 070 750 94 94, mail: jg@nordika.se

11 Comments

 1. Gustav Jun 14, 2018 Reply

  Srs 1.15? Enligt gamla sättet att räkna gissar jag?

 2. Fabian Lyman Jun 14, 2018 Reply

  Grymt, tyvärr fullbokat i kalendern i år men givet race att köra om vi får en fortsättning (och får vara med och köra fast vi bara har 1.13 😋)

 3. David Jun 14, 2018 Reply

  Kul intiativ med ännu ett havsrace till Gotland. Men lägsta SRS 1.15 måste vara skrivfel? Annars får varken Farr 30 eller J/111 deltaga som brukar vara rätt snabba på havet.

 4. Lasse Bergkvist, Grand Soleil 42 Race GEP Communication Group Jun 14, 2018 Reply

  Skoj initiativ! Vi är intresserade av att vara med! Några distans på havet kan aldrig skada!

 5. Anders Jun 14, 2018 Reply

  Låter superkul! Försöker komma med om fattiga 1.133 räcker med J/111 :-)

 6. Patrik Forsgren Jun 15, 2018 Reply

  Är man välkommen doublehanded eller Singlehanded?

 7. Martin Jun 15, 2018 Reply

  Superkul !, Groovie kommer om DH är ok och 1,066 i SRS duger. // Martin

 8. Anders Svensson Jun 16, 2018 Reply

  Krockar med Robline Solo Challenge.
  Kommer bli trångt i Sandhamn den 18 Aug?

 9. Pelle Pedersen Jun 16, 2018 Reply

  Vänd på det Anders Svensson; det är väl bra om det blir trångt!!?? = fler båtar som kappseglar, utbyte mellan ”seglingsgrenar” osv!!

 10. Team Styrbord Jun 17, 2018 Reply

  Låter som det kan bli kul, mysigt med nattsegling.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.