BARs testbåt

Spanade in den här i Portsmouth idag… rejäla foils. Och “stödhjul” på den modifierade Quant 28 som man använder som testplattform.

9 Comments

 1. Vilken epic fail detta kommer blir! :D

  • Mattias Carlsson Jul 21, 2018 Reply

   Nejdå, du har väl sett simuleringarna, kommer att gå jättebra :-) Själv är jag mest orolig för att någon kommer att få skallen klyvd itu av en uppfälld lovartsfena…

   • Till och med simuleringarna ser instabila ut :-) Ser båtarna ut så kommer dom inte ur hamnen med seglen uppe. Avbryt!!! :-D

 2. Marcus Sylvin Jul 22, 2018 Reply

  De finns ju flera koncept på detta de kommer funka. Kolla bara på Gonet Monofoil. Tror inte de kommer vara farligare en en katamaran som kommer i 40 knop.

  • Ne det finns inget liknande. Gonet är ju en fast vinge under båten med 3 snubbar i trapets för hålla balansen :-)
   Blir en noshow

 3. Magnus W Jul 22, 2018 Reply

  De är så säkra på simuleringarna att tunnel-och bassängtester är förbjudna för att spara pengar. Men det kommer att krävas skicklighet för att klara accelerationsfasen när de kan foila.

 4. Lars M Jul 23, 2018 Reply

  Jäkligt udda konstruktion. Dom skulle ha satsat på en uppförstorad Moth istället.

 5. Marcus Sylvin Jul 24, 2018 Reply

  Vet inte om du missförstod mig eller inte läste, Jag sa att de finns flera koncept, så klart dom kommer få ordning på detta, De är ju i en utvecklingsfas.
  Ja Gonet har ett kölbad med en liten bulb på men foilsen är rörlig, största rätande momentet komer nog från foilen. Balans kan ju uppnås på flera sätt, trampets är ett effektivt sett att få ökat rätande moment, istället för en foil. Men om man kan foila en katta på roder och centerbord som sitter i nästan samma linje, ser jag de inte omöjligt att kunna foila en enskrovs båt där foils och roder ligger längre ifrån varandra, (bör skapa stabilitet).
  Men kan ju segla Ultra 30 båtar som är smala och ostabila.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.