Nytt banrekord på Tjörn Runt?

Håkan Svensson och hans rutinerade gäng i M32 tog sig runt Tjörn på 02:05:24. Känns ju som drömgränsen på 2 timmar inte är långt borta? Hade tydligen varit rejält blött :-) Nästan ännu mer imponerande var att Niklas Dackhammar ledde nästan hela varvet med gäster ombord…

Klabbe körde 2007 runt med sin 60-fots trimmis HiQ på 02:08:47.

Dessförinnan var det väl den gula Formula 40, Forbo Forshaga, som slog rekordet någon gång på 90-talet?

Lite konstigt att detta inte alls har uppmärksammats? I alla fall känns det ju som en större nyhet än att en 505 tog sig runt Åstol och tillbaka?

Den 55:e upplagan av Tjörn Runt by COWI blev en fartfylld dag med spännande kappsegling.

– Dagens friska vindar bjöd på en tuff och utmanande segling. Det var som mest 13 m/s och upp mot 16 m/s i byarna. Allt har fungerat mycket bra ur arrangörsynpunkt, berättar tävlingsledare Anders Torén.

Tor Jacobson från Viggbyholm seglade Tjörn Runt by COWI med sin RS Elite för första gången och tog hem segern. Michael Collberg från Mariestad kom tvåa med sin H-båt. Trea blev Johan Davidsson från Långedrag i sin Smaragd.

Anders Dahlsjö från Lerkil lyckades med bedriften att ta sin tredje totalseger i sin Dominant 105. Tvåa blev Magnus Lundgren från Lysekil med en Arcona 380. Som trea slutade August Pansell från Halmstad, även han i en Arcona 380.

På 505-banan vann Per Wester från Björlanda Kile. Han var den enda 505 som kom i mål.