Wrap Up 2006

Nu är snart 2006 snart slut, och då kan det ju vara läge att sammanfatta. Först och främst stort tack till Anders, Christoffer, Fredrik, Jörgen, Matts & Patrik – gôtt jobbat! Och Pär på Quantum såklart!

Här är några saker som vi minns lite extra:


Årets flyt: GKSS septembersegling där det mesta blev rätt. Kanonstart, bra koll på skiften och bra speed = 9 minuter före tvåan.

Seglarbladet skrev “Fjolårsvinnaren Peter Gustafsson seglade fantastiskt bra och segrade även i år. Troligen hade Johan Norén kunnat ge honom en match om det inte hade varit så att Johan hade gjort ett olyckligt vägval vid ett tillfälle”. Det olyckliga vägvalet bestod i att missa ett rundningsmärke, så det var inte konstigt att Johan i sin H-båt såg het ut :-)

New meets old
Årets oflyt: Gotland Runt (som ju kördes med Pär Lindforss på Nova SWE-28). Bra båt, bra gäng och hyfsad koll på läget. Lite tunnt med vind och några taskiga vägval så var vi ute ur matchen. Nytt försök till sommaren, då vi hoppas på fler båtar som vill segla LYS


Årets trevligaste race: återigen Hermanö Runt – ett helhetskoncept där man kör matchracing kvällen innan och tar en pilsner. Alltid kanonbra väder och det är svårt att misslyckas med Käringön som målgångshamn.

Blur
Årets diskussion: hur skall vi få fler att kappsegla? På Tjörn Runt var det färre deltagare än normalt och Trindeln, Höstknalten och en del andra race vart inställda… dags att vända trenden 2007.

Tjörn Runt ja, det var inte vår segling i år heller. Kass start och sen kan man inte hämta in duktiga killar som ryckt. Men nästa år… då jävlar! Förresten, kolla in bilden, undrar hur mycket snabbare man blir med teamkläder ;-)


Årets sämsta administration: GKSS Septembersegling. Han som var sist blev plötsligt först, gick hem med vandringspriset och ingen resultatlista anslogs. Hur svårt kan det vara… men festen var bra!

Årets osportsligaste seglare: X99-gubbar som gör fingret åt andra båtar. Ni vet vilka ni är!

Årets entusiast: man kan tycka vad man vill om Arne K, men han visar hur man skall bevaka en regatta. Bilder och avfotograferade resultatlistor direkt efter målgång på regatta.nu, medan arrangören inte lyckas få ut nåt vettigt på flera dagar!

Årets eftersnack: även om jag inte själv var med, så måste det ju vara Frostbite, som ledde till denna intressanta diskussion. Många förlorare (och många moraliska vinnare).

Blur
Sammanfattningsvis en helt OK säsong, även om vi inte kom hem med någon tung totalseger.

Vi ses 2007!