KSSS bloggar

Nä, jag har inga fördomar (förutom de här), men man skulle kunna tro att KSSS är en förening för näringslivstoppar med klubblazer och flotta yachter från tidigt 1900-tal?

Men några saker stämmer inte med denna bild. En är att man vill se vanliga människor segla Gotland Runt. Att öppna för LYS verkar vara ett steg i denna riktning, och hittills ser det ut som det var rätt tänkt – 16 båtar av 35 anmälda vill segla LYS (6 vill segla IMS). Senast anmäld är Mads Kofod från Rønne Sejlklub en en Grinde.

En annan sak är att man faktiskt gör ett jobb för att rekrytera seglare till Gotland Runt. Man ordnade semiarier i samband med båtmässan och nu har man startat en blogg (gotlandrunt.blogg.se). Cool att KSSS slår många “fräckare” klubbar och förbund… Man låter också Thomas Karlsson, som skall segla Gotland Runt för första gången i en Dufour 36 Classic, skriva om sina tankar och upplevelser kring detta.

Cred till KSSS och lycka till Thomas. Det kommer att gå jättebra! Vi ses i LYS-klassen.

Tack Patrick för tipset.