Skip to content

2 Comments

 1. Claes Hiersemann
  Aug 30, 2007 @ 00:30

  Detta måste vara bland det ballaste man kan segla om man vill segla lite större båtar typ 10 mans besättning + coach, med entyps båtar, som ett fotbollslag. Själv seglade jag några 1-Ton VM samt några Admirals Cup 1985-1990, dåtidens Formel-1, det var otroligt jämt och tight, typ överlapp med konkurenter i ett helt Fastnet med Eurocard 1987.
  Det är ju samma storlekar men dessa Farr-40 båtar är ju harmoniska och kan plana, är roliga att segla utförsbacke med, det var verkligen inte dåtidens IOR båtar…..
  Dessa har fått turbo monterad.

  Vilka besättnings listor, kul att KDY lockat hit så många båtar med riktigt bra besättningar, fin start på deras stora investering i nytt klubbhus etc. och hamn i Tuborg.

  Jag rek. verkligen ni som är intresserade av “storbåts-O.D.” att ta bilen ned och kolla en eftermiddag eller kväll, samt snacka med gängen, det är inte ofta vi har så många kompetenta seglare så nära. Själv skall jag försöka se sista racen på Fred-Lördag.
  ————————————————————————————–
  Själva laddar vi på Kracer upp inför en fin trailer resa på Söndag, ca 170 mil ned till Lake Garda och seglingen Centomiglia.
  Håll tummarna, ingen har kappseglat på Garda av oss, så jag pluggar vädersystem med min mentor Roger “Clouds” Badham (nu hemma i Sydney) från tiden jag hade här i Malmö med ETNZ i act-6+7 i LVTC 2005.

  Reply

 2. Pelle P
  Aug 31, 2007 @ 15:48

  Så “Santa-Claus” ska segla Centomiglia; ha en go´tur!
  Tips; Ring Silvio på Contender It, han har koll på sin sjö…
  Pelle Svartsoppa

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.