KDY Autumn Regatta 2009

ResizeImage.jpg
Nu finns det lite rapporter från helgens seglingar i Danmark. North hade massor av gubbar på olika båtar (rapport). Här har vi Leif Anderssons Seaquest 36 med 3Di.

Lustig klassindelning… Seaquest 36 gick bland sportbåtarna, men Kracer 40 fick segla i samma klass som X-35 (där förresten Robert Szabos Matrisen kom tvåa).

Öresund Regatta rapporterar från sina äventyr. Kjell Widmark fortsätter att gå bra med sin First 35. Man vann ju Byxelkroken och spikade klassen rejält den här helgen. Grattis!!!

KDY Autumn Regatta 2009

KDY Autumn Regatta 2009 genomfördes den gångna helgen utanför danska Rungsted. Arrangemanget, som är begränsat till båtar som i DH (Dansk Handikap) har ett TA värde under 645, drar inte bara de bästa besättningarna från Öresundsregionen utan från hela Danmark och med gästande båtar från Tyskland och ofta även från Norge. Det är en höjdpunkt och en värdig avslutning på seglingssäsongen.

69 båtar var anmälda och 62 genomförde seglingen.

På lördagen genomfördes tre seglingar på en chikanbana vid ostliga vindar på 10-12 m/s och på söndagen 2 seglingar om vardera tre varv på en kryss-läns bana. Vinden hade då avtagit till 7-8 m/s.

Den av deltagande svenska båtar som var mest framgångsrik var First 35:an Maria med Kjell Widmark och hans besättning. Av totalt fem seglingar nådde man en fjärdeplats och spikade 4 seglingar. Därmed slutade Maria som överlägsen vinnare i sin klass.

Efter malörerna på Tjörn Runt har Kjell och hans besättning gjort väl ifrån sig med totalvinst av årets upplaga av Byxelkroken som genomfördes i lätta vindar och med 122 deltagande båtar. Att nå en bra placering på KDY Autumn Regatta är en än större utmaning med tanke på de mycket kompetenta besättningar som deltar.

”Det känns som om vi börjar få till det” säger en förnöjd Kjell Widmark och ser med tillförsikt fram mot nästa säsong. ”Nu har vi ju hela vintern på oss att träna och finslipa detaljerna. Båten har en mycket bra potential. Nu är det upp till oss att fortsätta på den inslagna vägen och visa bra resultat”

Björn Elmlund

Alla resultat.

banskissKDYautumnregatta.jpg