Skip to content

7 Comments

 1. kurt
  Jun 13, 2010 @ 19:07

  Om man kunde välja. Samma helg andra vatten. http://www.tarantella.fi

  Reply

 2. Johnny
  Jun 13, 2010 @ 20:18

  Hej

  För några år sedan kom ca 10% av båtarna i mål….. Men men.
  Man får nästan räkna med att det är så här. Att lägga en segling vid denna tiden på året i en trång fjord med lite halv höga berg på sidorna. Då ber man om att ha problem. Och dom seglarna som, om man får säga så ” Gillar läget “.. tar det för vad det blir. Biter ihop och försöker hela tiden jobba. Sen inte ger sig efter första, andra ekker 5e gången utan håller i Lär sig tävlingen, banan.. Då kan man så småningom nog njuta av Färdern….
  Eller så tar man det som en tur med vännerna…

  Som ett GR eller Själand runt. Då dom som har flax kommer iväg med sista vinden som dör ut och lämnar alla andra bakom. Som efter 10 timmar kommer ångande när man ligger i ett stiljtje. Eller efter en rundnig runt en udde där det står en motström. 2sec/m och spinakern åker upp alla står stilla och alla bakom kommer och rundar upp bakom en och stannar.
  Hur många gånger har man inte vaknat på ett Själand runt solen börjar lysa och vipps så ligger det 500-600 båter runt en ” ja på 70-80 talet i alla fall..” eller så har man bara små båtar som starta 5 timmar efter en. Eller bara stora båtar som man bara såg innan start. Är det inte detta som gör att det är så FÖRBANNAT roligt att segla. Eller har jag fel.
  Man vet aldrig vad som händer när man ger sig ut i ett element som man inte kan styra. Det blir det vädret det blir. Det blir den strömen det blir. Säger bara en sak ” Gilla Läget “

  Reply

  • Pär Bäck
   Jun 15, 2010 @ 08:36

   En seglare ber inte om vind han lär sig segla. tror jag är ett gammalt uttryck som jag tycker stämmer bra. Alla har ju sammaförutsättningar.

   Reply

 3. Tomas Gabinus
  Jun 13, 2010 @ 21:35

  Fantastisk reklamfilm!
  De har lyckats hitta musik som passar som handsken.

  Tyckte jag såg Blur med inverterad genua glida förbi och kunde inte låta bli att småle..

  Reply

 4. Jonas K
  Jun 13, 2010 @ 21:43

  Trindy hade det inte lätt igen Dröback. Hade lite vind i början så vi i alla fall gick lite syd på slagen. Vinden minskade vilket gjorde att vi seglade 0.5 kn genom vattnet. Tyvärr var strömmen starkare och vi stod stilla eller gick bakåt. Vi hade att göra runt 90 minuter. Sedan gick det desto bättre och mungiporna pekade mer och mer uppåt. Två i First 31.7 klassen var kanon med tanke på detta, http://www.youtube.com/watch?v=oB3P48I3-Q0 . Kass kvalitet men man får en uppfattning…

  Reply

 5. jacob r
  Jun 13, 2010 @ 22:08

  det var absolut inte samma vindförhållande i helsingborg i lördags. Med vindbyar som toppade 17-18 m/s så genomförde 10 st båtar kullaseglingen.

  Reply

 6. Patrik
  Jun 14, 2010 @ 10:07

  Segling är ibland (ofta) oförutsägbart och jag låg själv i detta sund för bara några år sen och drev en hel natt, men Faerdern är ändå speciell med så mycket båtar.
  Starten inne i Oslo är alltid vindfattig, kanske pga alla hundratals segel.
  Kul att se bilder och läsa en skoj berättelse.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.