Hyundai Cup | Skandal!?

Royal Blue stod som segrare efter förra helgens Hyundai Cup. Men de hade inget mätbrev och borde inte ha fått starta över huvud taget.

Nynäshamns Segelsällskap tycker inte att man gjort något fel och svarar inte på frågor från undrande deltagare.

Jonas Martin-Löf visste att han hade ett problem efter att Royal Blue blev nekade att segla i SRS-klassen på Göteborg Offshore Race två veckor tidigare. Men han har innan start ändå skrivit under deklarationen “härmed intygar jag att vår besättning deltager i enlighet med god sportsmannaanda och enligt gällande föreskrifter, regler och förordningar”… Man tänker tydligen behålla bilen som var förstapris och låsas som ingenting?

Inblandade parter får nog svårt med respekten från andra seglare framöver!

Vad tycker Seglarsverige? Är det så här vi skall ha det?