Elvstrøms träningshelg 2011

elvstrom2011blog-1.jpg
Spenderade helgen i en RIB på Oslofjorden. Det var Elvstrøms årliga träningshelg och jag skulle föreställa officiell fotograf (alla bilder finns här). Dessutom lär man sig mycket genom att titta på andra seglare. Mina egna slutsatser från helgen;

  • Utnyttja tiden före start. Många spenderade pauserna till att slöra runt på banan. Väldigt få pingade märken, kollade fördel på linjen och tränade approacher. På 10 minuter hinner man kolla det som är viktigt och ha en tydlig idé om vad man vill göra. Många var också långt från linjen och hade svårt att hinna fram i den lätta vinden.
  • Vikt i båten. I lätt vind kan man inte ha alla bak i båten. Man vill få upp all den våta ytan och flytta fram besättningen. Några jobbade med detta, men inte så offensivt som jag hade förväntat mig.
  • På bana är det lättast att sätta och ta ner spinnakern i förluckan. Och man gör med fördel nedtagningen på babordssidan eftersom det är där man skall hissa igen.

elvstrom2011blog-5.jpg
Son är kanonbra, även om det i år var lite svårt att hitta vind. På söndagen flyttade man in i Moss-sundet.

elvstrom2011blogUV-7.jpg
Experimenterade lite med kamera i en vattentät påse från Aquapaq. Fungerade helt ok även om det kräver en del övning. Dessutom måste man smörja in linsen för att slippa vattendroppar. Det finns speciella medel och surffotiograferna på Hawaii använder tydligen lök. Vi får se.

elvstrom2011blog-4.jpg
Ambitiösaste projektet i Norge just nu? Magic skall köra Cowes Week och står som andra bpt på väntelistan till Fastnet. Way to go!

elvstrom2011blog-2.jpg
Helgens matchrace var King 40 vs Landmark 43. Oftast var det Kingen som hade lite edge beroende på bättre boathandling. Men det är kanske inte så konstigt…


elvstrom2011blogUV-1.jpg

elvstrom2011blogUV-3.jpg

elvstrom2011blogUV-4.jpg

elvstrom2011blogUV-5.jpg

elvstrom2011blogUV-6.jpg

elvstrom2011blogUV-8.jpg

elvstrom2011blogUV-9.jpg