Skip to content

19 Comments

 1. Nobbe
  Dec 12, 2011 @ 09:43

  Storbrand i båthall Göteborg!

  Reply

 2. Fredriksson
  Dec 12, 2011 @ 10:36

  Clipper Round the world, världens längsta race. 10 st 68-fotare med blandad amatör-proffsbesättning. Etappen nu Nya Zealand – Australien. Nästa etapp till Singapore och Qingdao. Visit Finland ligger tvåa.

  Reply

 3. Niklas
  Dec 12, 2011 @ 11:48

  Någon som vet vad “Stealth zone” innebär i VOR (den som syns i Race tracker:n)?

  Reply

  • swede
   Dec 12, 2011 @ 13:00

   Båtarna kommer vid hemlig destination någonstans i ‘stealth zone’ lastas på ett (beväpnat) fartyg för att sedan transporteras och startas om för en kort sprint in till Abu Dhabi. Den är en säkerhetsåtgärd pga av piraterna i området utanför afrikas horn.

   Poängen för sträckan är uppdelad i 70% (resultatet vid ‘safe haven port/stelth zone’) resp. 30% (resultatet i Abu Dhabi)

   Reply

  • Erik Barkefors
   Dec 12, 2011 @ 14:53

   Även förra racet körde de med Stealt-mode vilket innebar att båtarna kunde gömma sig på trackingen under en kortare period (5 tim?) vid ett eller två tillfällen per delsträcka. Detta för att kunna smita iväg på egna kanter vilket Aksel Magdal utnyttjade och blev geniförklarad före Kap Horn.

   Nu handlar det säkert om lastningen som swede skriver om. Får hoppas att piraterna inte är ännu bättre beväpnade. De här 6 båtarna med besättningar och mediabevakning vore nog “guld värda”.

   Reply

   • Sam V
    Dec 13, 2011 @ 11:22

    The six boats will leave Cape Town as scheduled on Sunday, December 11 and continue to be tracked as normal until they reach a point in the Indian Ocean. From there, details about the boats’ location will be switched off to the public as they sail on to a Safe Haven Port. At that port, the boats will be loaded on to a ship protected by armed guards and featuring other security measures and transported to the northern Emirates.

    Once unloaded, Race Management will decide where exactly to re-start the race for a short competitive sprint into Abu Dhabi, which is hosting the event from December 31 to January 14. The sailors will not be on board the ship.

    The scoring system has been modified, so that 80 per cent of the points of Leg 2 are based on the race between Cape Town and Safe Haven 1 and 20 percent for the short sprint into Abu Dhabi. For Leg 3, the operation will be reversed, with a short sprint from Abu Dhabi at the start of the leg. The boats will go back on a ship and be transported again to a Safe Haven Port. From there, they will sail on as normal to the Leg 3 finish in Sanya, China.

    Reply

  • Anders D
   Dec 13, 2011 @ 11:29

   Jag har hört att de får några dagar på Maldiverna innan det är dags att segla in till AbuDabi. ;-) Skönt för killarna att vila upp sig efter en etapp. Fast sej inte det till piraterna!

   Reply

  • Peter Gustafsson
   Dec 13, 2011 @ 11:32

   “Några dagar på Maldiverna” vs “historens djävligaste kryss till kina” vs “vem vågar gå närmast sydpolen”

   Låter som det var tuffare förr?

   Reply

 4. Peter
  Dec 12, 2011 @ 12:31

  Jesper Stålheim, Laser, leder efter de inledande seglingarna med en spik och en sexa! Cedergårdh spikade andra. Svenskarna 1, 10, 14, 23 av 147 deltagare i världens tuffaste klass! Rätt grymt, hoppas det fortsätter så! Inte lika imponerande av kölbåtsseglande Lööf/Salminen…

  Reply

  • nn
   Dec 12, 2011 @ 13:09

   Nä, Lööf/Salminen är rätt kassa på 5:e plats…..

   Reply

 5. Peter Gustafsson
  Dec 13, 2011 @ 11:15

  Nu börjar favoriterna visa vad de kan. Återigen toppar Scheidt/Prada + polackerna i Stare och Slingsby + Goodison i Laser. Kan någon rå på dem?

  Och danskarna dominerar i 49:er!

  http://www.perth2011.com/results

  Förresten. Är det bara jag som tycker att det är helt omöjligt att snabbt fatta hur det går i matchracingen? Det här skall ju vara så himla enkelt, men efter att ha bläddrat i PDF-filer i 10 minuter så tröttnar man. Det borde ju kunna paketeras på ett mycket bättre sätt???

  Reply

 6. Peter Gustafsson
  Dec 13, 2011 @ 12:10

  Sett på facebook:

  Team Anna Kjellberg – SWE Matchrace Challenge
  Oh My God!!!!! Nationsplats till OS för SWE i matchracingen klar!!!!!!!!!!! Och kvartsfinal imorgon :)))) Med mer tårar och huvudvärk än träning i höst är detta en stor bedrift!!!! Imorgon är vi på igen :)

  Reply

 7. Öresund Regatta, AN
  Dec 13, 2011 @ 14:31

  Hur många femteplatser går det att få till i ett race?
  Är det inte snurrigt i Laser resultaten? Någon som vet?

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Dec 13, 2011 @ 14:34

   Det är flera fleeter. Sedan blir det en guldfleet, och det är då det blir lite svårare.

   Reply

 8. Feffe
  Dec 13, 2011 @ 21:31

  Lööf & Salminen är på gång igen. Verkar ha fått till ett par spikar. Tyngre för Philip och Benjamin men med tanke på sällskapet kämpar de på bra !

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.