Liten & sportig Europeisk entypsklass?

Veckans läsarfråga…

Har länge funderat på om det finns någon enkel välseglande entypsklass som skulle kunna byggas upp i Sverige och som dessutom finns i andra länder. Något liknande som det som sker med Melges 24 i Stenungsundstrakten fast i lite mindre format.

Krav:
Sportig, snabb
Trailerbar, enkel att rigga
Max tre pers i besättningen
Inte för stora kostnader
Entyp på kontinenten, gärna andra kontinenter också

CB 66:an går bort då den är en lokal företeelse. De båtar jag kommer att tänka på är:

SB20 (fd Laser SB3)
Melges 20
J/70
B/One
Andra förslag?

Varken M20 eller SB20 har slagit i Sverige trots att de är hittar i andra länder. Undrar om inte CB66:an tog den platsen. J/70 är på ingång. SB20 har en stor begmarknad på kontinenten så den skulle kunna bli som Farr30 i Sverige, M20 mindre men det finns en del och om ett par år lär det finnas beg J/70.

Jag har inte seglat någon av dem, men undrar om det finns blurläsare som har liknande tankar. Vilken båt borde man satsa på?