Skip to content

11 Comments

 1. Ewaluvan
  Dec 30, 2013 @ 19:39

  PR-stunt eller ej! Vi som var på seglarveckan i Kroatien hade det fantastiskt trevligt och är det nån gång man kan säga “mer kappsegling åt folket”, kombinerat med ett bra arrangemang så är det SRW. Jag har bokat en båt till nästa år och söker två killar för att bli en 50/50-båt, hänger du på? Gott Nytt År Peter!

  Reply

 2. Swash Buckler
  Dec 30, 2013 @ 19:43

  Reply

 3. Pelle Fälth
  Dec 30, 2013 @ 20:01

  Himla bra sammanfattning!
  Så här sent på året har man ju nästan glömt Francois Gabart, helt klart årets prestation. På det personliga planet tycker jag det var kul med både Stjärnbåtsegling och Elvström/Blur Invitational cup i Långedrag. De lokala arrangemangen kan inte underskattas.

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Dec 30, 2013 @ 20:03

   +1

   West Side Invitational var årets “att det kan vara så kul att tramsa omkring i jollar” :-)

   Reply

 4. Fredriksson
  Dec 30, 2013 @ 22:58

  Peter, det som du lite raljant kallar för PR stunt är en tävling med 100 seglare som gör upp i 9 ban- och distansrace under en septembervecka i Kroatien. Flera av seglarna är elitseglare och 4 av 15 båtar var tjejbåtar. Fördelningen tjejer/killar var 40/60, större andel tjejer tror jag inte att du hittar i någon annan regatta hemma i Sverige. Kvaliteten på Scandinavian Race Week som kappsegling kan säkerligen intygas av både Anna Kjellberg och Martin Strömberg.

  Reply

  • Thomas Ottosson
   Dec 30, 2013 @ 23:32

   Jag tyckte mig kunna läsa in en hel del beundran i den där utmärkelsen. Se det som en komplimang!

   Reply

  • Peter Gustafsson
   Dec 31, 2013 @ 01:10

   Ingen har hävdat något annat än att det var ett kanonarrangemang, precis som Navigare Race Week som har ett liknande koncept. Kvaliteten på racingen kan jag inte uttala mig om – huvudsaken är väl att alla som var med hade kul!?

   Sedan har ju Moore Sailing varit duktiga på att attrahera rätt personer, både seglarproffs och media, för att boosta Scandinavian Race Week och båtarna som seglade ARC. Det skall de ha all cred för, och därför kom man med på den här, inte särskilt allvarliga, listan…

   Nästa år hoppas jag få ge utmärkelsen till några av alla bra race här hemma som förtjänar lite mer uppmärksamhet från oss som skriver om segling… Höstkroken låg bra till men det finns många andra som har bra arr men skulle behöva hjälp att nå ut.

   Reply

 5. Johan
  Dec 30, 2013 @ 23:29

  Det går inte blunda för:
  Jesper Stålheims fjärde plats i VM och brons i EM samt Josefin Olssons sjätte plats i VM det imponerar.
  Björn Allanson rankad fyra i Finnjolle.
  Tim Shuwalow och Hanna Klinga rankade femma i Nacra.

  Reply

 6. srsseglaren
  Dec 31, 2013 @ 10:25

  Önskningar inför 2014 ?
  En foilande A-class med vinge, för långt kvar ? vore kul att se ett helt fält under race : )
  http://www.youtube.com/watch?v=bUawmyYnvOw
  http://www.carbonicboats.blogspot.com.au/
  Gott Nytt

  Reply

 7. Sir
  Dec 31, 2013 @ 13:41

  Rio ser lovande ut för SWE!

  Reply

 8. Stefan Blom
  Jan 1, 2014 @ 19:01

  Tur du inte deltog i Skagenracet i början av september, då hade du garanterat delat ut Årets grundstötning till mig som navigatör på X99;)

  //
  Blom

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.