Klara för Fastnet

Idag så fick vi äntligen komma ut och känna på the Solent. Vi pingade linjen vid the Royal Yacht Squadron och timade en start strax före 11, då tidvattnet stämmer överens med vår start på söndag. Fin undanvindssegling ut till the Needles för att få koll på ström och göra alla bekanta med vattnen.

Kryssen tillbaka i motström tog desto lite tid, men det var ändå skönt att vara på havet.

blurprep15-lyft

Vi lyfte båten i Hamble i måndags för att tvätta botten. För övrigt så är det bara småsaker som vi bockar av på vår lista. När man ser den så är det tydligt att alla stora saker är ok.

– transportspinnaker repareras på NS
– extra tellisar i J3.5 och code
– serva kullagrade fockskot-vagnar
– byta till racingstor
– Protect-tape på undersida storbom
– dubbelkolla slaglängd uthal
– reparera repa i GVA-logga
– tejpa saxpinnar kick
– fästa tung utrustning
– serva dragkedjor i segelsäckar
– reservlampa motorlanterna
– stänkskydd navplats
– mantågsskydd BB med segelnummer

Och nu är allt på plats och säkerhetsinspektören från RORC var mycket nöjd.

blurprep15-maxis

Extra kul att få se lite sweeta båtar under dagens träning. Bella Mente och Momo drog runt på samma vatten där vi höll till.

blurprep15-momo

blurprep15-stage

Cowes Week är ett helt otroligt arrangemang. Förutom alla roliga båtar som seglar på tre olika banor under en hel vecka, så vet man hur man ordnar ett bra kalas. På Cowe Yacht Haven, där vi ligger, så är det tre liveband varje kväll, ett öltält med 60 öltappar och ett 10-tal matstånd att välja på. Och det finns minst 2 andra liknande “race villages” förutom alla lokala restauranger och pubar.

blurprep15-peerview

Där den mest kända väl är Pier View, där alla verkar hamna förr eller senare. Massor av rock stars och glada amatörer från världens alla hörn.