Nybyggda IF | varför?

Vi är många som blir lite nostalgiska när vi ser en gammal fin båt från förr.

Men därifrån är steget långt till att bygga nya exemplar av något som var bra för 50 år sedan. Det gäller Tom Ehman som vill bygga nya 12:or för all leka America’s Cup i San Francisco och det gäller tyskarna som vill börja producera IF igen.

Hur mycket skulle det kosta att få en IF för 25.000:- i toppskick? Knappast 300.000:-. Och om man nu har pengarna så borde det finnas mycket roligt man kan få i stället…

Basic price, ready to sail: EUR 32.000,00 incl. 19% VAT ex works Berlin. The price includes: Mast (Seldén), boom, standing- and running rigging, main sail, genoa, rudder, 2 winches, vent, cushions, wardrobe port side, 2 lockers in cockpit, stowage aft, acrylic windows, main sheet, genoa sheet, mooring cleats,