Skip to content

4 Comments

 1. Thomas Wiberg
  Nov 17, 2016 @ 23:43

  Intressant! Gott att ORC rör sig åt rätt håll så att regeln inte typformar lika tydligt mot tunga båtar. Ursäkta en amatör på området, men vad menas med lösfotat försegel? Trodde inte att båtar kappseglas med bom till försegel längre?!

  Reply

 2. Erik
  Nov 18, 2016 @ 00:26

  ISAF finns inte längre… World Sailing är korrekt!

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Nov 18, 2016 @ 00:50

   På samma sätt som man fortfarande får förklara att ÅF Offshore Race är Gotland Runt, så tror jag det tar ett tag innan alla är bekväma med att säga “World Sailing”. Framförallt när de de facto inte representerar hela seglingsvärlden :-)

   Reply

 3. Sam V
  Nov 22, 2016 @ 00:20

  Punkt sex, innebär den alltså att Universal Measurement Form (UMF), tanken att kunna utgå från samma mätningar för olika regler, inte blir av? Det var en bra idé, ett första steg till att underlätta mellan reglerna och i förlängningen kanske ena dem. Var rätt hög svansföring kring detta för tre-fyra år sedan.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.