Sailing Record är live

Gänget bakom Seascape har skvallrat om det här ett tag.- Och när man började leverera båtar med trackers på, så förstod man att någonting var i görningen.

I något skede fick jag också ge lite feedback till utvecklarna, vilket alltid är kul. Både som seglare, entreprenör och ingenjör i datateknik…

Och nu är alltså Sailing Record live.

Lätt att ladda upp. Jag tog hela dagar, så räknade tjänsten själv ut var man var snabbast. Från Expedition var det smidigt att spara som GPX, och det finns många bra sätt att konvertera logg-filer från plotters och annat.

What & Why?

Why do we love sailing? Is it because of or despite rainy days with no wind, or windy days when we feel like heroes just because we made it back to shore? Or is it because of or despite the complexity of our sport?

Whatever the reason, the pace of modern life brings a constant struggle to accommodate time for traditional sports like sailing that require lots of time and logistics, plus the need for a crew and favorable weather conditions.

So why wouldn’t we exploit the technology that we already carry in our pockets and start enjoying our favorite sport on our own terms? Yes, the scoreboard is online and some competitors will never meet in person, but the wind, the waves and the almost magical machines we call sailboats are still very much part of this game. The difference is that in this one you can compete on your own terms and time.

Jag passade på att trycka in några av våra repor. Dels den från Helsingborg till Göteborg härom året, men också den vi gjorde här om veckan. Då var det uttalade målet att komma hem med en bra 500-metersrepa, och det blev ju ganska ok med 15.72 knop.

sailingrecord_500m

Bästa 1-timmesfarten kommer från Kattegatt någonstans; 12.56 knop.

sailingrecord_1tim