Domare sökes till Fjällbacka

Här har vi en läsarfråga till. Fjällbacka i kul är ju fint!

Vi har ju diskuterat domarbristen tidigare, men jag vet inte riktigt vad som hände med den satsning som gjordes? Jag tänke gå “snabbspåret” men lyckades inte ta mig igenom registreringsprocessen :-)

Är from i år kappseglingsansvarig i SS Norderviken, Fjällbacka och vi har två seglingar i sommar den 15:e och 22:e juli där vi saknar domare. Det krävs ju för att sanktionen skall godkännas så i dagsläget kan vi inte genomföra de tävlingarna. Har kontaktat en del domare i västsverige via uppgifter från svensksegling men det var ingen som hade möjlighet.

Men det kanske finns någon domare i resten av landen som skulle tycka det vore kul att komma till västkusten en helg under bästa tiden på året? Har boende för två personer i anslutning till tävlingarna.

Mer info på


Frågan är väl lite intressant rent generellt också ? Väldigt tacksam att det finns ett antal personer som vill ställa upp som domare. Men det kanske behövs fler ?

Och det hade inte varit fel med ett lätt sätt att nå ut till alla domare med en förfrågan. Idag får man söka på svensksegling men ganska många namn står utan kontaktuppgifter. Även mitt namn (som seglingsledare) stod utan uppgifter. Visar sig att man måste logga in och göra en aktiv åtgärd för att de skall synas men det visste jag inte, kanske är fler som inte känner till ?

Hade ju varit perfekt med en mail-lista typ alladomare@svensksegling.se där alla som kan tänka sig att ta emot några mail med frågor var med.

Eller finns det andra kanaler som jag inte känner till ?

Hur är det i andra klubbar ? Har alla andra redan löst sitt behov inför sommaren ?