Skip to content

4 Comments

 1. Jonas Caspersson
  Apr 1, 2020 @ 17:22

  Kul med data, jag gillar sånt. Men jag undrar om du har mer bakomliggande data bakom din slutsats kring optimal spänning per vindstyrka? Vore ball att se hur en plott -spänning/vmg/tws tex.

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Apr 1, 2020 @ 17:41

   Tyvärr har jag inte så mycket data ännu, så det blir inte ett bra “statistisk” underlag. Datan kommer ju bara från Coastal Race på Malta och sedan Middle Sea Race.

   Det jag gör är att hitta segment Expedition där vi ligger på (eller över) 100% prestanda, och har sedan tittat på vad vi haft för förstagsspänning. Inte helt oväntat finns det ett ganska tydligt mönster.

   På den här nivån så motsvarar det väl de referenspunkter man har på fall eller skotpunkter. Och det är ju inte alltid man orkar segla igenom alla skotpunkter och plotta dem, utan man huttar det som funkar bäst och dokumenterar det.

   Reply

 2. Julklappstips 2020 - BLUR
  Dec 5, 2020 @ 15:00

  […] av de roligaste tillbehören senaste åren var Smarttune för att hålla koll på förstagsspänningen. Nu finns en ny minivariant, Smartlink Nano, som kan […]

  Reply

 3. The Key to Upwind Performance | Dynamic Tuning - BLUR
  Apr 14, 2021 @ 12:00

  […] We were one of the first boats that used the smarttune from Cyclops Marine, and did some analysis after our races in the Med a year ago. More on our experience here. […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.