Skip to content

8 Comments

 1. Dan
  Sep 2, 2020 @ 14:54

  Ni kan inte tacka krysstället för vinsten iallfall :-). Focken är den Lindforss fock som syddes upp till båten då den var ny, i Dacron från ca 1999. Det går tydligen att vinna utan svarta segel :-).

  Kan inte låta bli att bli nyfiken på Späckhuggarna ni har i Göteborgsområdet. Ligger i toppen på nästan alla seglingar ni har och det finns en hel del av dem också jämfört mot här i södern. Vad är det som gör Späckhuggarna så vassa hos er och varför är de så många? Eller är den senare frågan svaret på den tidigare?

  Reply

  • Fabian Tillig
   Sep 2, 2020 @ 15:06

   Späckisarna har mycket stabilität (tung köl), mycket segel och lite våt yta. Svårslagen i de flesta förhållanden. Sen tror jag att det är som så ofta, finns det några blir det fler ;).

   Reply

   • Dan
    Sep 2, 2020 @ 16:43

    Hej Fabian,

    Har inte ägt något ritat av Peter Bruun men gillar dessa båtar skarpt! Att de går bra i alla förhållande pga bra RM och liten våt yta brukar fångas upp av srs talet, speciellt på en såpass beprövad båtmodell. Så vi får anse att Späckhuggarseglarna kring Göteborg är duktiga på att driva på sina båtar :-), kanske just för att de är många.

    Reply

    • Fabian Tillig
     Sep 2, 2020 @ 16:47

     Att de är duktiga seglare tillkommer ;).

     Om man tex ser på halvvind är jag rätt chanslösa mot de med min Albin 79a. Och då är det nog mes våtyta och formen som spelar roll. Kryss i över 6 m/s är svårt att hänga med också…

     Reply

     • Dan
      Sep 2, 2020 @ 17:06

      Okej, jag är inte mer svårövertalad än så, nästa båt får bli en Späckhuggare ;-)

      (Men gillar Marsvinet ännu mer ..)

     • Fabian Tillig
      Sep 2, 2020 @ 17:08

      Å andra sidan är typ alla båtar bättre på halvvind än min ;)

  • Pelle Pedersen
   Sep 2, 2020 @ 15:41

   Dan, den focken var det inga (nästan) fel på! Lite mer omsorg runt lattorna så är detta en riktigt bra fock! Hade vi haft den på Bohusracet hade vi varit ännu giftigare…

   Reply

   • Dan
    Sep 2, 2020 @ 16:39

    Hej Pelle,

    Förvånande! Den focken har jag aldrig seglat med, bara hissade den i hamnen en stilla dag och skickade några bilder till Peter. Jag tyckte den var fin överallt utom i nedre delen där den såg djup och lite skum ut i området kring kjolen. Såg någon bild från er segling i måndags där jag reagerade på att jag inte kände ingen formen i botten som nu såg bra ut. Bättre live? Kanske var bryggtesten och de förutfattade meningarna, Dacron 1999 vs laminat 2010 en missbedömning.

    Ni vann klassen i Bohusracet ändå så på så vis är det lugnt :-)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.