Henri Lloyd ny partner till Blur³

Genom åren har man kört ett antal olika klädmärken, och alla har ju sina för-och nackdelar. På Blur kört Musto, som vi har varit mycket nöjda med. På M32 Cup så har vi haft Sail Racing som partner. Och nu har vi fått med Henri Lloyd som partner för de kommande årens satsning med J/111 Blur.

Jag har tyckt att Henri Lloyd varit lite tråkiga, men nu verkar man ha ansträngt sig ordentligt. Framför allt är det en helt ny variant av Gore Tex som lockar. Lättare med bättre andningsegenskaper. När man känner på den så känns den mer som de lätta jackor som klättrare eller löpare har.

Hela serien heter Offshore Elite Spana in reklamfilmen:

Jag hämtade ut mitt kit i går, Det som slog mig var just hur lätt det var. Totalt väger underställ, mellanlager och offshoreställ (byxor + smock) under 3 kg. Även om materialet sägs vara 30% lättare så gäller det så klart inte plaggen, men efter lite vägning så fick jag det till att hela bagen var 20% lättare.

30% LIGHTER
Elite Garments incorporating GORE-TEX® Technology are 30% lighter than already best in class predecessors, when worn in combination with Elite-Therm mid layers your gear is an enormous 1KG less!

By significantly reducing weight you enjoy a host of tangible benefits. Movement is less restricted by bulky layers (a benefit further enchanced by Slide-Glide Technology) and so by definition you become less fatigued and your mobility across the deck is more precise.

20% MORE BREATHABLE
When it comes to wearer comfort Elite Offshore is in a class of its own, it is the only genuine Offshore gear that falls into the Extremely Breathable category, that’s the most breathable it can be!

We’ve achieved this through the intelligent combination of state of the art face fabrics, the trusted GORE-TEX® membrane and Slide-Glide backer. Elite garments are 20% more breathable than what was already considered best in class and much more compared to others.

Hur ser då själva kittet ut?

SMU_blur

Offshore Elite Racer Jacket och Hi-Fit byxor för offshoresegling och en smock i samma material för dagssegling (80% av det vi gör). Mellanlagret heter Elite Therm Mid Layer Jacket + Salopette och är i Primaloft, ett material som verkligen slagit igenom hos alla de stora tillverkarna. Det är lätt, varmt och suger inte vatten. Underst ett H-Therm Base Layer.

elite-goretex-blur3
Vi har ju fått kritik för att vi inte är snygga på regattamiddagrna, så även där har vi fått till ett snyggt kit.

Det känns superkul att få samarbeta med Henri Lloyd, och hamna i samma stall som Ben Aislie och Wild Oats. Jag återkommer med en rapport efter säsongen.

Fler bilder på Facebook.