For the love of foul weather

Vi har genom åren seglat med ett antal olika varianter av sjökläder. Och när vi 2014 bestämde oss för att segla Fastnet så inledde vi också ett samarbete med Henri-Lloyd.

Att hålla besättningen torr och varm har varit en prio för att oss, och gör stor skillnad för hur man presterar efter 3-4 dygn på havet.

Efter 7 tuffa säsonger (några av plaggen har hängt med hela vägen) så var det nu dags för en komplett uppdatering. Sedan ett par år så är Henri-Lloyd i svensk ägo, med huvudkontor i Göteborg. Nästa hela besättningen var med hos dem för ett par veckor sedan. Hans Eckerström pratade om visioner och utmaningar för bolaget, och vi gav en inblick i vår verklighet när vi seglar de här lite tuffare racen.

Att de nu finns i Göteborg innebär ännu större närhet, och man har lyssnat på vår feedback i utvecklingen av en del av de nya plaggen. Vi hoppas kunna komma med ännu mer feedback efter att vi kört med dem ett tag.

Viktigast för oss är så klart sjöställen i Gore-Tex.

Offshore har vi en rejäl smock med krage som gör att man kan sitta på railen eller jobba på fördäck i busväder utan att bli blöt eller kall. Detta är samma variant som har blivit ett favoritplagg ombord; när offshore-smocken åker på så vet man att det är allvar.

Latexmuddar i hals och i ärmarna, och en huva som faktiskt funkar.

Denna gång kör vi orange, vilket både ser snyggt ut och syns bra om man hamnar i vattnet. Kul att bryta mot det svarta/gråa tema som har gällt de senaste åren.

Byxorna är också en offshorevariant med rejäla förstärkningar. I svart för att hålla sig snygga över tid.

För bansegling eller i fint väder så kör vi tunnast möjliga smock i så kallad Gore-tex Infinium. Även denna påminner om den vi haft tidigare, men är ännu renare och har en bättre placering av fickan (förut satt den på bröstet och täcktes av flytvästen).

Snygga killar?

Mellanlagret har blivit ett mer renodlat mellanlager. Det vi hade tidigare var ganska regntåligt, men det användes nästan alltid tillsammans med ytterlighet när det var blött, så nu blir det mycket smidigare.

På de race vi kör i Medelhavet så är det ju superviktigt att vi ser snygga ut på crew-partyt 😃

När man bygger ett team så skall man inte underskatta betydelsen av sådana här saker. Det kan tyckas ytligt, men varje liten sak som gör att alla känner att de är en del av någonting större gör skillnad.

Och även om vi inte är proffs, så känns det som man tar saker och ting lite mer allvarligt när man får på sig en “uniform”.

Disclaimer: Blur har ett formellt samarbete med Henri.Lloyd, och denna artikel är en del av detta samarbete. Juridisk sett är detta reklam, men jag är noga med att inte skriva sådant som jag inte kan stå för, oavsett relation med andra parter.