J/88 Speed Run

Planen för söndagen var ju egentligen att köra en soloträning runt södra skärgården. Men vädermodellerna visade allt mer nordlig vind, och det kändes inte som det skulle ge så mycket. Däremot skulle man ju kunna få en fin fartrepa med Blur… eller med Jonas Dybergs nya J88.se.

Förutom mig och Jonas, så fick vi också med Jocke Cordaly, stabil Maxi Racer-seglare som snart skall köra ARC med Micke Rykings Class 40.

Fint väder. Och helt enligt prognosen så blåste det mindre i skärgården för att ute vid Hätteberget & Vinga stå stadiga 8-10 m/s. Detta skulle troligtvis öka efter lunch.

Lång kryss upp genom skärgården, innan vi kunde sticka västerut vid Stora Oset. Där stod det klart att vinden skulle räcka till…

Efter att vi fick en liten reva i A5, spå var vi tvugna att avbryta. Glada miner i vilket fall.

Vi såg stadigt 12-14 m/s, tidvis lite drygt 15 också. Perfekta förhållanden för den här typen av stunt. Vi gjorde komfortabelt 15-16 knop och toppade 18.9. Inte illa för en båt som inte ens är 9 meter. På samma sätt som J/111 har lätt att göra 18, men svårt att komma över 20 så finns det en liten tröskel här.

Skall bli intressant att se vad vi fick för snittfart på 500 meter.

Check!

Bloopers: