The Ohlson Yacht Project

Fin introduktionsfilm till bröderna Ohlsons historia. Det är en imponerande lista på båtar som Einar and Carl-Eric Ohlson designade! Med K6 som första design 1943, via över femtio olika 5.5:or och ett antal välrenommerade havskryssare (kanske framförallt Ohlson 38) till båtar från tidigt 70-tal som de flesta känner igen.

Läs mer på nya hemsidan ohlsonyachts.com.

At the end of the 1940ies, the Ohlson Brothers delivered boat designs for design contests but requests for design work started to flow in heavily after their 5.5m IC Hojwa won a bronze medal at the 1952 Olympic Games at Helsinki, Finland. This early success established their names internationally. The 5.5m boats became the formula one in world class sailing from the beginning of the 1950ies until the end of the 1960ies.

At each of the Olympic Games between 1952 and 1968 one of their boats was sailed to an Olympic medal. In parallel to these successes in racing, cruiser/racers were developed for sailors and won international recognition in racing and cruising.

Kul att Christina Stenberg, Lutz von Meyerinck, Robin Aisher och andra samlar all denna information.

Har ni information, bilder eller stories som hade varit vöärdefulla, så kontakta gärna Christina på mail. Eller lägg en kommentar nedan.

Jag vet inte om det är ett ålderstecken, men man blir lite sugen på att hitta en Ohlson 36 MKII från 1966 (mitt födelseår) och lägga massor av tid på den 😃 Det låg en fun bredvid Blur på vintern i Torslanda för länge sedan, men det kanske var den sista som var kvar i Sverige.