Julklappstips 2006

Nu är det dags att börja tänka på julklappar! Men vad skall man ge till en kappseglare som redan har allt (och som dessutom lagt besparingarna på nya segel i stället för ett nytt badrum)? Här är några tips.

Förresten vet jag var tomten hittar mycket av sina bästa klappar: hos Ulrik på One Design Center i Saltsjö-Boo :-)

5 saker som ger metrar på kappseglingsbanan


Tiden, tiden, tiden… pricka skottet med en vettig klocka. Optimum Time verkar ha fått fram ett antal seglarur som ser bra ut. Förresten, har nån sett en burk som räknar ner till start i en högtalare? Vore ett sätt att få loss gasten som bara skall berätta vad som står på urtavlan?


Nya stumma fall som ger de nya seglen rättvisa! Varför inte DSK 75 Race från Gottifredi Maffioli a 63:- metern? Eller nått färglatt från Poly?


Forespar Flowtech Performance Valve. Helt flushad skrovgenomföring. 890 spänn. Man kan aldrig ge sin botten för mycket kärlek!


Sätt hela gänget på skolbänken i vinter. North U har paket med både trim & taktik. Eller varför inte få ordning på vädret nästa säsong?


Om Arne K är tomte på din brygga får du vara utan… i annat fall kan nya feta displayer på masten vara till hjälp (iallafall om man är över 40 och det är 02:26 på morgonen). Kombineras med nya polarer och en kalibrerad logg.

5 saker som håller skepparn på gott humör


Nya gosiga stövlar till den som minst behöver det (eller kanske till fördäcksgasten som verkligen förtjänat det). Coolast är Aigle, annars finns det säkra kort som Musto, HL eller Dubarry.


Sporty Hydra MP3 Player, vattentät MP3-spelare med FM-radio (sjörapporten) och memoinspelning (kom ihåg att släppa 2 varv på toppvanten inför morgondagens race).


När man skall planera in kappseglingarna för 2007, vad passar bättre än en kalender från Dr Crash. Andra bra kalendrar är Rick Tomlinsons eller någon av 8 olika från Beken.


Rick Tomlinsons karriär med skrönor och fantastiska bilder: Shooting H2O. Gör sig bra på soffbordet hemma eller i den nya 50-fotaren. Stuvas i lovart.


Om inget annat gör skepparen glad, så kan man alltid prova med en flaska med nåt gott. Just på “Blur” är det egenimporterad Sprinkbank som gäller (slår ganska klart det som bjöds i vår gamla Express: gin + Loka Citron i avsågade PET-flaskor). Kolla vad som är rätt på just din båt eller din klass!

Är förresten tacksam för mer info om vad olika seglare dricker. Kan ju passa under fördomar :-)