IOM-segling


Idag var vi tiotalet nya seglare som provade på IOM (International One Metre) ute vid Arendal. Lite ruggigt, men 5-6 meter sydvind gjorde att det var lagom vind för oss nybörjare. Man kör med tre olika riggar, och idag var det 2:an som gällde (mellanvarianten).


På väg mot en tajt första rundning. Jag tyckte det gick ganska snabbt att komma igång och hänga med andra båtar. Man har två kontroller; roder och skotning, och man kan sedan finlira med trimmet för att få båten att balansera.

Mycket avgjordes (som vanligt) på rätt vägval och färre misstag (jag hade väl en tendens att fastna i kryssmärket med T-kölen – kanske skall jobba med lite större marginaler). Det var också lite klurigt att hitta maxfart på undanvinden. Men generellt sätt gick det mycket bra och jag spikade några av racen. Säger väl inte så mycket, men det kändes som man skulle kunna gå igång på allvar!


Det var 7-8 båtar med och det finns tydligen fler nybyggen på väg till Göteborg. Avsikten är att köra i under vinterhalvåret när “storbåtar” ändå ligger på land. Jag är inne på att prova lite mer på allvar… om man kan få ihop det tidsmässigt.


Fler som slåss om uppmärksamheten. Plöstligt dyker det upp en landseglare (är det en blocart?). Jag ställer återigen frågan, hur många Semconsponsrade segelfarkoster finns det?


Julia provseglar under Krister Ahlqvists överinseende. Observera specialdesignad handvärmare och modernare radiosändare. Materialsport :-)


Sweet…

Fler bilder här.

Snart kommer det att finnas mer info på Göteborgs Radio Seglar Sällskap. Är du intresserad så kontaktar du Sven Gester (sven.gester@rixmail.se) 0704-472957 eller Krister Ahlqvist 0704-472836.

Tillverkare