Skip to content

17 Comments

 1. Mister B.
  Apr 17, 2009 @ 19:14

  Hmmm. Hoppas Suunto kommer inte förstöra de produkter Tacktick redan har… Suunto och segling har inte riktigt varit en lyckad kombination de senaste tider. Tänker främst M9 “wristop computer / GPS”, torrdräkter med Ursuk etc. Och de har inte ens lyckad med att producera ett fungerande startklocka, trots många försök… Men kanske har de kapital, och Tacktik kunskaper?

  Reply

 2. Richard
  Apr 17, 2009 @ 19:55

  Jag älskar mina TackTick instrument men inte min Suunto klocka.

  Reply

 3. Bolmgren
  Apr 17, 2009 @ 21:48

  Känns som Suunto behöver jobba lite med tillförlitligheten på sina klockor… Hade det inte varit för designen vet jag inte om de skulle sålt så många… Och ja, har haft en hel del problem med mina Suuntoklockor med, usch!

  Reply

 4. Anders
  Apr 18, 2009 @ 09:41

  Va bra!

  TackTick Kan behöva en uppryckning och då kvalitètsmässigt, jag är inne på min tredje Tacktick de andra två havererade efter en säsong. Skitkvalitè helt enkelt.

  Reply

 5. Richard
  Apr 18, 2009 @ 09:59

  Jag har aldrig lyckats lära mig hur mina Suunto klockor fungerar.

  Reply

 6. JJ French
  Apr 18, 2009 @ 15:13

  Men det känns helt rätt med en Suunto på armen, smälter in och signalerar att man är lite halvproffs, liksom…

  Reply

 7. Jack Sparrow
  Apr 18, 2009 @ 21:30

  Intressant! Med risk för att “idiotförklara” sig själv. Har en Suunto Core. 6:e exemplaret på 1½år. Klockan laddar ur sig själv och strular med jämna mellanrum, ändå fortsätter man att vilja ha den. Tur i oturen är att klockförsäljaren är väldigt tillmötesgående!

  Reply

 8. MiniMe
  Apr 19, 2009 @ 14:20

  #Anders, var det så att dina instrument har lägat i möker under längre tid? Jag råkade ut för det och fick höra av den tyska argenten att det är ett vanligt problem men har man intrumenten liggandes i fönstret under vintern (även avslagen) så klara de sig. detta borde står i manualen.

  Reply

 9. anders
  Apr 19, 2009 @ 14:44

  Svar till 8. Nej, jag har Tacktick Sailmaster och problemet är att kablarna inte tål fukt, dom oxiderar invändigt och kortsluter instrumentet… Inte ha dom i mörker skriver du.. Det säger väl en del om kvaliteten om dom inte tål mörker.

  Reply

 10. Martin
  Apr 19, 2009 @ 20:58

  Hej. Jag har en tacktick micro eller en “ticktack” som min käre far säger =), saken är den att den har på en vinter gått från 180 backup timmar till 130, kommer den hämta sig eller är detta straffet för att den inte legat i fönstret?

  Reply

 11. Håkan
  Apr 19, 2009 @ 22:47

  Min klocka funkar utan anmärkning än så länge. :-)

  Reply

 12. Patrick L
  Apr 19, 2009 @ 22:50

  Mina TackTick funkar klockrent för-jag-vet-inte-vilket-år-i-rad. Men jag har ju heller inga kablar på mina TackTick. Däremot har vingen på vindgivaren krökts lite under någon vinterförvaring så den visar inte riktigt rätt. Den får nog bytas ut i år.

  Reply

 13. Pontus
  Apr 20, 2009 @ 21:24

  anders! Det är bara att ladda upp igen. Min är fem år och visst sjunker den lite om den ligger oanvänd och mörkt. Jag brukar ladda upp den 1-2 ggr på en vinter. Batteriet livslängd beror ju på antalet laddningar så det är bättre att ha den avstängd och mörkt och ladda ett fåtal gånger än att ha den liggande i fönstret hela tiden. Håller mao inte med MiniMe.

  Reply

 14. Jimmy
  Apr 21, 2009 @ 00:05

  Har haft två Suunto M9 men nu sist ville de inte reparera den igen (GPS:n fungerade inte) så då fick jag betala 2000kr för att få den utbytt mot en X10 i stället (M9:an kostade ca 7000kr och X10 ca 5000kr så det var ju ingen vidare deal). Vet inte om X10:an fungerar än, den har inga seglingsfunktioner så det är mest att den ser cool ut de första dagarna för sedan började gummifinishen flagna av… :(

  Annat är det med min Suunto Solution, en dykdator som jag köpte för ca 15år sedan, den har fungerat perfekt sedan dag ett. Nyligen köpte jag en ny Suunto konsol med manometer och djupmätare, det visade sig att den gamla datorn hade exakt samma mått och design som djupmätaren så att den passade perfekt i konsolen, grymt imponerande!

  Har en uppsättning Tacktick som har fungerat betydligt bättre än minna Suunto-klockor, dock inte perfekt. lodet är lite fladdrigt och ballar ur i bland. Loggen är inte linjär och det finns inget sätt att kalibrera detta på samt att vindinstrumenten är svåra att kalibrera.
  Silva NX2 systemet fungerar klart mycket bättre!

  Reply

 15. MiniMe
  Apr 21, 2009 @ 09:25

  # 10 den kommer hämta sig. batterierna laddas ur något som du själv såg men laddas de ur för mycket så kommer de inte återhämta. Jag tror att mitt instrument låg en lååååååång vinter i mörker (var på utlandstjänst)

  Reply

 16. Richard D.
  Apr 21, 2009 @ 11:05

  Jag har kört med Suuntoklockor från olika tidevarv och olika produktfamiljer. Det stämmer att att dykversionerna är mkt. bra och pålitliga men de kommer från en helt annan framtagning än Wriststop Computers.
  När det gäller dessa så är mina erfarenhet att de med mjukvaran som i t.ex. X-lander och motsvarande modeller har fungerat bra. Dessutom tål de inte så tufft bruk som imagen säger. De läcker vatten och armbanden går av som på vilken billighetsklocka som helst. Däremot är glasen ganska tåliga mot repor på de dyrare modellerna.
  För segling har jag länge kontaktat Garmin om att de borde göra deras gamla Foretrex i ngn. av de nyare casen. Den finns bara i 101/201 modellen men är ändå den bästa seglingsklockan jag testat. Forerunner däremot har ju kommit 305/405 osv. Antagligen tycker de att det är fler som tar en löpsväng än som seglar.. 305 tycker jag är ett mer lyckat case än 405. Tänk om det kunde komma i uppdaterad Foretrex-variant.. Men Garmin USA svarar förstås bara enstavigt att de är börsnoterade och inte kan yppa ngt. om tankar kring modeller..

  Reply

 17. Andreas E
  Apr 24, 2009 @ 09:09

  Då kanske de, TackTick, kan genomföra mitt produktförslag som jag skickade till dem:

  Thank your good and solid product!

  But I do miss something in your range.
  I would like to see you extend your product range with a simple wireless wrist watch to recieve & display heading and speed, maybe also included a standalone countdown or transmitted from onboard. This is aimed more at the sportboat market than the Wireless remote. No need to hold in hand, only recieve info, make a little cheaper, maybe partner with watchmaker or just put a strap on a small instrument…
  I heard that UKA UKA uses the remote…but I am willing to be a testpilot for this one. Double folded on the rail it is very hard to read the instruments, so I think you will have many potential customers.

  regards,

  Andreas

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.