Skip to content

19 Comments

 1. Pelle P
  Jan 27, 2012 @ 12:28

  Varför lägga ut detta Peter? Du har ju all tid i världen själv…:) Lägg tjänsten i GBG och den är din!!!
  Tanken är rätt och med rätt person kan detta bli hur bra som helst!!!

  Reply

 2. Peter Gustafsson
  Jan 27, 2012 @ 12:54

  Man söker efter någon med “mycket goda kunskaper av arrangemang av kappsegling” och “erfarenhet av ideellt arbete i en klubb eller ett klassförbund”. Jag har inget av detta och är inte kvalificerad :-)

  Jag tycker att man helt har missat kommunikation och marknadsföringsaspekten? De flesta arrangörer är jätteduktiga på att ordna kappseglingar, men brottas med att nå ut till seglare, media och andra intressenter.

  Även SRS behöver marknadsföras både till klubbar och direkt till seglarna på ett bättre sätt.

  Reply

  • JIMMY
   Jan 27, 2012 @ 15:13

   Vet inte om man kan kalla det marknadsföring men det kommer hållas dragningar om SRS både i GBG och STHLM. I STHLM kommer det bli i samband med båtmässan och i GBG kommer det troligtvis bli på Pannrummet.

   Reply

  • CB
   Jan 27, 2012 @ 16:50

   Jag dubbelpostar in min tidigare kommentar från en annan tråd här då det ser ut som vi är inne på samma spår Peter. Du kan väl ta bort min kommentar i den tråd där du tycker den inte ska va :)

   Vad seglingen i Sverige verkligen skulle behöva är att SSF tog sig i kragen och inser att information och kommunikation är ett nödvändigt område som måste prioriteras. Om SSF anställde en riktigt duktig person med ansvar för detta skulle det kunna hända något. Då menar jag riktigt duktig och ingen halvmesyr, utan verkligen hitta en som brinner för segling och som i dag sitter som konsult på någon av toppbyråerna inom PR/Reklam/kommunikation.

   Uppgifter förutom att kanalisera information om de seglingar som redan sker vore att samordna aktiviteter och hitta på nya utifrån ett kommunikationsperspektiv. Stor vana av att hantera media och veta hur man får “spinn” på en story är nödvändigt. Fokus (min åsikt) skulle vara 25% professionel segling och OS klasser, 25% juniorerna och 50% bredd-kappsegling. Detta för att täcka upp där de största bristerna idag finns. Detta är alltså utöver det (lilla!?) som redan sker idag.

   Med en budget på ca 1,5 m/år skulle man komma långt första åren. Räcker både till lön samt betydligt mycket mer “bang for the buck” än vad som sker idag (budget för större arrangemang och kappseglingar ligger naturligtvis utanför). På sikt borde även budget kunna höjas väsentligt när resultaten av insatsen kommer och det går att få in samarbetspartners och sponsorer som ser att det faktiskt finns en arena att verka på.

   Reply

  • Stefan Blom
   Jan 28, 2012 @ 16:26

   Peter, om SSF skulle kunna tänka sej lägga ut uppdraget på konsultbasis, då skulle du och jag kunna dela på det….men just det, Sthlm var det ju man skulle verka i…kan bli problem…har du kvar lyan på Lidingö ;-)

   Blomman

   Reply

 3. Johan Rockström
  Jan 27, 2012 @ 13:57

  Undrar vad lönenivån är?

  Reply

 4. Peter Witt
  Jan 27, 2012 @ 20:02

  Klubbkontakterna ska distriktsförbunden ha genom Sailcoacherna för utveckling av klubbens verksamhet.

  Någon som fixar IndTA till ett användbart system är jätteviktigt eftersom det nya system för tävlingsadministration (IndTA) som vi har fått nu inte ens når upp till förra systemets nivå. Klubbar och distrikt har fått mer jobb helt enkelt och svårare att båda lämna och se information. Jag har svårt att se att det ska behövas en ytterligare en anställd på SSF för detta. Jag håller med CB om att det är kommunikation som behövs, inte bara att berätta vad våra elitseglare gör världen runt, utan öka kommunikationen med distrikt- och klassförbund.

  Reply

 5. MA
  Jan 28, 2012 @ 13:29

  Synd att tjänsten är lokaliserad till Stockholm, begränsar urvalet? Borde givetvis vara en tjänst som appellerar till bästa kompetens och inte begränsar till bostadsort!

  Reply

  • P
   Jan 28, 2012 @ 14:42

   Ja jobbet ska ju naturligt vis gå till segelsportens Zlatan trotts att han bor i ena hörnet av Sverige och e din kompis eller MAAAAA

   Reply

   • Bertil
    Jan 29, 2012 @ 12:25

    De flesta av oss, som inte bor i Östersund, bor väl i ett hörn av Sverige? Men med dagens uppkoppling borde det inte vara något problem.
    SSF:s breddansvarige jobbar från Skåne såvitt jag vet.

    Reply

    • Peter Kross
     Jan 29, 2012 @ 16:10

     Finns det en SSF:s breddansvarig? Vem är det?

     Reply

     • Misilen
      Jan 29, 2012 @ 18:27

      Anders Larzon

     • Peter Kross
      Jan 29, 2012 @ 21:49

      Jag trodde att Anders Larzon var utbildningsansvarig.

     • Peter Witt
      Jan 30, 2012 @ 10:31

      Här finns en lista på alla roller och personer inom SSF: http://www.svensksegling.se/Forbundet/Omforbundet/Kontaktaoss/.
      Anders Larzon är utbildningsansvarig och mycket bra att arbeta tillsammans avseende utveckling av våra (Stockholms Seglarförbunds) klubbar, främst avseende junior/jollesegling. Jag hoppas att det funkar lika bra i andra distrikt och vi lider inte av att Anders primärt bor/jobbar på annan ort än Stockholm.

      Det framgick inte direkt av Seglardagen 2011 att SSF ska anställa en Kappseglingsansvarig under det kommande verksamhetsåret, se http://www.svensksegling.se/Forbundet/Seglardagen2012/Seglardagen2011/. Beslutad budget personalkostnader var en ökning med 4% från 2010 till 2011.

     • Edward
      Jan 30, 2012 @ 10:48

      Anders Larzon är utbildningsansvarig ( http://www.svensksegling.se/Forbundet/Omforbundet/Kontaktaoss/ ). Anders är mycket energisk och ständigt på resande fot, han ska ha mycket cred för sitt engagemang!

   • Misilen
    Jan 29, 2012 @ 18:29

    Vad menar du? Jag är fullständigt ointresserad om vem som får denna tjänst.

    Reply

 6. What’s Up 1207 | BLUR
  Feb 13, 2012 @ 08:10

  […] 2012 har öppnat. Ser snyggt ut och de första mätbreven ligger uppe. Vill man söka jobbet som kappseglingsansvarig så skall man nog få in anmälan den här veckan (sista datum […]

  Reply

 7. What’s Up 1208 | BLUR
  Feb 20, 2012 @ 08:12

  […] dagen för att söka det viktiga jobbet som kappseglingsansvarig är nu på onsdag […]

  Reply

 8. Verksamhet i ett sammanslaget SSF-SBU? | BLUR
  Nov 15, 2012 @ 21:20

  […] Man har försökt spalta upp verksamheten i ett antal områden (pdf). Jag vet inte om jag har missat något… men var finns breddkapsegling? Och båtteknik med SRS och annan mätbrevshantering? Och det mesta som ligger på den nya rollen “kappseglinsansvarig”? […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.