Frykisregattan

Frykisregattan
Här är ett race jag inte har hört talas om tidigare. Låter som ett kul upplägg.

Hej Peter

Vi är några seglingsentusiaster som alltsedan 1975(!) seglat eller varit med och arrangerat ett seglingsevent i Stockholms skärgård som numera heter Frykisregattan. På senare delen av 80-talet var det så mycket som +50 deltagande båtar vilket var kul. Man kan nog säga att det är lite mer socialkappsegling än på blodigt allvar (vilket det blir iofs ändå blir då man står där med gajen i näven).

Under många år var det Ericsson Radio Systems seglingsavdelning som drev evenemanget via eldsjälen Bosse Frykberg och han finns fortfarande med som nestor och prisutdelare, men Ericssons intresse i eventet har minskat med åren för att slutligen försvinna helt. Kanske alla pengar gick till VOR-båtarana, vem vet. Den lokala seglarklubben Ericsson Seglare har även dom drabbats av allt färre deltagare på sina vår och höstseglingar så nu har vi sen några år slagit ihop Frykisregattan med Ericsson Seglares vår och höstcup.

Vad jag menar är att detta är inget sponsrat event utan numera körs det på frilans av några äldre gentlemän som älskar att segla, däribland mig. Tyvärr har vi som så många andra mindre seglingsevent drabbats av allt mindre deltagarantal och det vill vi nu gärna motverka och ta nya tag. Alla som är med har kul och vi tycker det är ett bra sätt att få in nytt blod i kappseglingens underbara värld.
Vi vill därför bjuda in alla som vill ha en trevlig seglingsupplevelse utan att man behöver vara proffs på något som helst sätt.

Vi har byggt en ny websida som Du hittar på www.frykisregattan.se där alla kan kolla in och se lite mer detaljer om eventet.

Alla är välkomna, det ligger nära de stora marinorna, man behöver inte vara proffs, vi kör med vanliga väjningsregler, jaktstart ute vid Södra Grinda för att undvika trängsel vid starten och mål ute vid Möja ca 19 nm beroende på bana, inga komplicerade kappseglingsregler och slutligen så är det gratis att vara med!

Lite uppvärmning inför andra seglingar kanske?

Vad jag skulle vilja fråga Dig om är om Du kunde puffa lite för Frykisregattan på något sätt på Blur.se?

Tacksam för allt som kan synliggöra Frykisregattan lite, syns man inte finns man inte som det heter.

Hör gärna av Dig om Du undrar över något.

Med vänliga seglarhälsningar
Christer Forsberg
christer@forsbergs.nu