Frostbite 2013

frsotbitej7013-1
I helgen seglade vi Frosbite i Marstrand. Det är ju ett race med långa traditioner, och jag har varit uppe och fotat ett par gånger, men jag har aldrig seglat. I år seglade vi i J/70-klassen som samlade 5 båtar. Foto. Filip Silfverhielm (som har tagit fler bilder i slideshow nedan).

Det var jämn racing och till sist fick vi lite ordning på trimmet och kunde få in en 1:a och en 2:a efter lunch. Slutade till sist på 3:e plats med bra häng på toppbåtarna. Det får väl anses ok. Kul var det i alla fall. Vann gjorde J/80-veteranerna med Mårten Källman i spetsen som fick sin helt nya båt levererad till Marstrand. Sjysst känsla att få spika och sedan åka hem med sin nya båt på släp. Resultaten här.

frostbite2013
Tyvärr blev det ingen racing på söndagen då det blåste 16 m/s och 21 i byarna. Vi bar ute och kikade i södra inloppet, men det kändes dumt att utmana ödet…

Det kändes ju lite passande att vi avslutade året på samma sätt som vi började det – med vintersegling i Marstrand.