Svenskt på pallen i Melges 24

Melgeseasterstart

Kul att det är action i Melges-klassen och att svenska team är med. Hela resultatlistan finns här. Foto: Per Heegaard, som har fler bilder här.

Svenskt på pallen i Danmark på GB Easter Regatta 2014 Melges 24

Köpenhamn bjöd på lättare vindar i ett riktigt fint vårväder när Hellerup Sejlklubs påskestaevne för Melges24 seglades.

Det var fem stycken svenska Melgesteam som åkt ned till Danmark. Den danska klubben serverade ett topparrangemang med snabba effektiva seglingar med kort väntan mellan racen och med ett lika gott välkomnande på land med mat och dryck till alla seglare.

Hela tolv seglingar genomfördes med fyra stycken på fredagen, fem på lördagen och tre stycken på söndagen. Första dagen var förväntansfull och för det nya teamet ”Hurricane”, med Thomas Hansson-Mild vid rodret, så inleddes helgen perfekt med en spik i första seglingen! De följde sedan upp den inledande seglingen med flera bra placeringar, spikar och slutar helgen på en fin tredjeplats totalt. Tävlingen vanns av den rutinerade Peter Warrer följt av Peter Havn på andra plats.

Förhållandena var utmanande med, en för Hellerup, ovanligt stark ström då en ny pir nyligen byggts och förändrat strömförutsättningarna i bukten. Stark ström och relativt svaga vindar gjorde vågorna stundtals riktigt gropiga och ställde höga krav på seglarna att hålla drivet uppe i båtarna genom såväl ändrade riggspänningar och aktiv styrning. Vinden var dessutom ”patchy” och seglingsledningen tvingades på söndagen vänta på vinden som inte riktigt bestämt sig för hur den ville blåsa i den varma vårvärmen.

” – Det känns överraskande och extra kul att det gick bra med tanke på att vi inte tränat så mycket ihop ännu. Vi hade bra fart i båten och vi arbetade hårt hela helgen. Vi får nog anse oss lyckliga att det var så pass lätta vindar då vi ännu inte fått tillfälle att verkligen köra med Melges24:an i de vindar där båten gör sig som allra bäst, nämligen i hård vind och full planing! ” Thomas Hansson-Mild, SWE727 Hurricane.

Övriga svenskplaceringar var: 7:a SWE667 Martin Fridh, 8:a SWE508 Carl Åkerson, 11:a SWE408 Tomas Skålén, 13:e SWE666 Peter Krull Andersson.

För de flesta av teamen väntar nu EM på Balatonsjön i Ungern den 2-9:e maj.

Klubbens hemsida.
Foton.
Resultat.
Mer info om Melges24.