Skip to content

10 Comments

 1. Pelle Pedersen
  Jun 4, 2015 @ 12:56

  Var tvungen att kolla korrtider fr R2 i M och L; vi (Blur) var inte snabbare än DAD m fl. Tror du tittade på fel lista Peter… Men vi var bara en minut efter Teknova trots att vi startade ca 4,5-5 min efter skottet. Hur stod det i NOR egentligen; hur långt efter fick man starta?

  Reply

 2. Sam V
  Jun 4, 2015 @ 18:55

  Fantastisk regatta! Det fanns en del ägare och besättningar som gärna hade seglat mer, men man får respektera att funktionärerna i sina små båtar hade svårt att hantera sjön på söndagen. Tack Peter och alla inblandade. Nästa år hoppas vi på sex seglingar. Minst.

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Jun 5, 2015 @ 07:51

   Sam, det är inte bara funktionärerna som har det svårt :-)

   På lördagen blåste det aldrig över 11 m/s och sjön hade byggt någon timma. Facit då blev att 27% av båtarna inte går i mål i race två, två personer tas till sjukhus och vi ser massor av situationer som kunde innebära farliga kollisioner eller mastbrott. Jättekul segling, men on the edge för de flesta.

   På söndagen blåste det stadigt 14 m/s med 18 i byarna. Det hade blåst nästan 20 under natten så sjön var kanske dubbelt så hög som på lördagen. En Farr 30 som skulle “känna på det” kom inte ens ut ur hamnen.

   Om du hade varit tävlingsledare (med rejäla bojbåtar), hade du då kört igång vid 13:00 på söndagen och känt dig komfortabel med att fleeten skulle klara det utan allvarliga incidenter?

   Reply

   • Anders Averdal
    Jun 5, 2015 @ 09:40

    Vi var ute med Teknova och det var först efter 14 som förhållandena började bli så att alla/de flesta hade kunnat vara med. Då hade man kanske kunnat klämma in en segling innan 15:00.
    Tror inte att det var funktionärernas förmåga som satte gränsen.

    Så helt klart ett riktigt beslut att inte köra mer, även om alla som hade tagit sig dit hade velat köra så många race som möjligt.

    Eller som ägaren av den tyska Farr 30 sa med ett stort leende – Thats sailing!
    Han lovade att komma tillbaka nästa år.

    Reply

   • Sam V
    Jun 5, 2015 @ 10:37

    All respekt till seglingsledningens beslut. Skälet jag hörde från just SL var att det inte var hållbart för funktionärerna därute. På fm hade det varit ohållbart att segla, sedan pratade vi nog med olika ägare då det fanns andra som var villiga att segla efter lunch när vinden och sjön började lägga sig. Suget var stort hos några, medan andra hade redan packat ihop och dragit. Som skrivet, that’s sailing :-)

    Reply

 3. Dan Turesson
  Jun 4, 2015 @ 20:14

  Så kul! Fantastiskt upplägg nästan overkligt bra, en regatta med allt man önskar. Tack alla som bidrog, arrangörer såväl som deltagare. Nästa år räknar vi med sex seglingar, sol och varmt, längtar redan!

  Reply

  • Anders Dahlsjö
   Jun 5, 2015 @ 07:05

   Grattis till segern! Bra och stabilt seglat.

   Reply

  • Bertil R
   Jun 5, 2015 @ 10:30

   Grattis Dan,

   kul å se att våra X-332:or hävdar sig väl i tuff konkurrens, ni gjorde allt rätt ( till skillnad från oss i race 1 )
   hälsn X3M

   Reply

 4. Johan R
  Jun 9, 2015 @ 19:30

  Skulle vara kul att försöka komma ner från Stockholm nästa år och arbeta för en riktigt stor X-35 fleet. Med norska, danska och svenska västkust/Öresundsbåtar borde vi kunna skrapa ihop 7-8 båtar, minst.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.