Skip to content

6 Comments

 1. Skoglund
  Jun 3, 2015 @ 13:32

  Har varit med de två tidigare åren, men hoppar iår. Hade nog varit med om det fortsatt ut till Sandhamn som första året.
  Andra saker som påverkar är såklart den högre anmälningsavgiften, ungefär 2ggr alla andra motsvarande seglingar. ÅFIR är knappast prioriterar från KSSS, sköts med vänsterhanden känns det som. Starterna förra året var en katastrof i mina ögon. Sen är det besvärligt att vara med, första året var det krav att vara där på torsdagen innan. Förra året kanske vi fick plats och efter lite mailade menade de att man skulle vara där på fredagen. Det innebär lite svårare logistik än om man kunde dyka upp på morgonen.

  Reply

 2. Swe 31
  Jun 3, 2015 @ 15:25

  Kommer förmodligen köra, fast suger fortfarande lite på anmälan. Och lite struligt tycker jag man gjort det för skepparna, utan att i alla fall jag kan förstå anledningen till det.

  Även i år är det nämligen krav på förtöjning senast fredag klockan 18.00. Fast, som det framgår på annat håll, någon garanti att man får plats vid bryggorna kan man inte ge, ÅFOR-båtar har (helt naturligt) företräde. Är det fullt, får jag förtöja i Wasahamnen.

  Så varför måste jag då prompt ägna 4-5 timmar arbetsdag på fredagen för att försöka nattparkera min hoj på Skeppsholmen? Det marginaltillskott båtar som ÅFIR tillför, ger knappast någon större effekt på “totalmaffighetsintryck” eller folkfesten i race village. Jag glider ju betydligt hellre ner efter jobbet från fredagen, anmäler mig, äter och dricker lite och njuter av ÅFOR-stämningen i village för att sen slussa ut och köra fram båten till startområdet lagom till 12 på lördagen.

  Reply

  • Stefan Aaröe
   Jun 3, 2015 @ 20:28

   Vi körde fram båten på morgonen förra året. Ring KSSS så går det säkert att ordna. :)

   Reply

   • Swe31
    Jun 3, 2015 @ 20:35

    Jo, det brukar vara resonabelt folk så egentligen är det väl inte så stor grej, men lite irriterande tycker jag allt att det är :-)

    Reply

    • Stefan Aaröe
     Jun 3, 2015 @ 20:51

     Håller med. :)

     Reply

 3. Swe 31
  Jun 26, 2015 @ 08:12

  Nu ser det ut att vara 68 anmälda. Helt ok.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.