Skip to content

11 Comments

 1. Peter Gustafsson
  Jun 20, 2019 @ 08:32

  Åter igen.
  Snyggt seglat och imponerande arrangerat.

  Reply

 2. Jonny Petersson
  Jun 20, 2019 @ 11:06

  Så kul!! Stort tack till alla som är med detta evenemang.

  Reply

 3. Bengt
  Jun 20, 2019 @ 14:25

  Vore kul att se på ett sjökort vilka vägar du/ni seglade. Finns det nån plott?

  Reply

  • Jonny Petersson
   Jun 20, 2019 @ 19:20

   Det ända jag kan göra är att maila mitt spår från Seapilot..

   Reply

  • Peter Gustafsson
   Jun 20, 2019 @ 19:27

   Jag skall göra en sammanställning nån dag. Har tydligen video som ligger också…

   Reply

 4. Mathias
  Jun 21, 2019 @ 11:45

  Grymt rolig segling. Formatet är ju fantastiskt och inbjuder till bredd fokus på att ha gött på sjön. Härligt att man kan ta den båt och de prylar man har och bara köra. Har själv lite kappseglingspaus och familjebåt. Men nu kör man race mot sig själv så då går det bra med självslåendefock och code1.
  Vi syns nästa år.

  Reply

 5. Federico Garofalo
  Jun 21, 2019 @ 15:34

  Fantastisk upplevelse! Det blev rekord hastighet för min båt och otroligt vackert hela rundan. Det var höjdpunkten för säsongen och blev över förväntan. Grymt arrangerat och seglat allihopa

  Reply

 6. Peter Gustafsson
  Jun 21, 2019 @ 22:02

  Lite tracks:

  Reply

 7. Per Svanberg
  Jun 22, 2019 @ 12:11

  Fantastiskt event och bra reportage som vanligt Peter!
  Stort tack alla arrangörer! Superkul med en så aktiv sponsor som Båtagent! Gör verkligen stor skillnad!
  Skall verkligen försöka vara med nästa år igen! Kanske kan jag locka med mig fler från Stockholm då också. Speciellt imponerad av väderbriefingen av Erik. Den killen hade koll! Allt blev ju som han förutspådde. Coolt!

  Jag vet fortfarande inte vad som var bästa vägvalet på vägen hem. Jag tyckte inte det skiljde så mycket på den nordgående strömmen nära kusten vs långt ut när vi seglade norrut på fredagen så det var därför jag vågade “gasa” med ett lite lägre spår längre ut till havs. Ni som seglar här ofta – vad tror ni? Jag såg ofta 1-1,5 knops motström ibland upp emot 2 knop i mitt spår. Det var ju dock inte strömfritt i Jonas och Peters spår heller så jag vet verkligen inte vad som var rätt här.

  Önskar alla en fantastisk seglingssommar och kanske ses vi i Svendborgssund i September igen!?

  Reply

  • Jonas Dyberg
   Jun 22, 2019 @ 18:12

   Per, som du såg på Peter’s spår så åkte han med strömmen västerut efter rundningen av Ramskär. Jag låg strax bakom och fick ofrivilligt samma resa västerut i stiltjen. Inte skoj! Efter några timmar kom det dock litet vind och Peter valde att gå brantare in mot land medan jag fick min största gula gennaker att fylla men med resultatet att jag fick gå lägre och gick utanför Väderöarna (utan att jag insåg att det var Väderöarna just då, det var bara stenbitar på min plotter som jag gick väster om för att kunna köra med gennaker). Bra fart genom vattnet men 1.8 knop motström långa stunder. Inte alls vad jag planerat innan racet men jag var lycklig att överhuvudtaget få driv i båten efter den långa stiltjeperioden. Jag tror inte det var rätt val nu så här i efterhand. Jag borde nog gjort som Peter, dvs gått in mot land med fock och sökt efter mindre motström, för jag tyckte han kom orimligt långt före vid Smögen. Inför nästa år har jag lovat mig själv att inte gå väster om Väderöarna (om det är motström). Om 51 veckor vet vi hur det blev!

   Reply

 8. 9 riktigt bra nattseglingar - BLUR
  Nov 22, 2020 @ 20:40

  […] och är det någon gång man skall vara på havet, så är det ju då. 2018 var fantastiskt men 2019 var om möjligt ännu bättre. Här ser vi Leif Jägerbrandt i sin Seascape 24. Bilden är tagen av […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.