Seglare omkom utanför Gotland

Det verkar som att en finsk besättningsman föll över bord i torsdags kväll. Trots att han hade både flytväst och flytoverall så verkar han inte ha klarat det kalla vattnet. Vi har fått bekräftat att det var finska ILC-40 Aquavit som tydligen hade sålts till Danmark och skulle transporteras dit.

Gotlands Tidningar skriver:

En man omkom sedan han ramlat i vattnet från en segelbåt i Östersjön på torsdagskvällen.

Mannen drogs upp av en ytbärgare efter att ha legat i vattnet i en och en halv timme.

Larmet nådde sjöräddningscentralen i Göteborg klockan 19.50. Sex ytenheter samt räddningshelikoptern från Visby kallades till platsen. Mannen hade ramlat i sjön från en segelbåt. Det var kraftig sjögång och mörkt när räddningsmanskapet kom till olycksplatsen.
Klockan 20.52 siktades mannen. Då hade han legat i det kalla vattnet i över en timme. Eftersom det blåste kraftigt och vågorna var flera meter höga, var det svårt att få upp mannen.