After-sail på Pannrummet

RC44-GG08RC44TRI-1954.jpg
I fredags var det after-sail på Pannrummet i Gamlestaden. Gratis käk och god billig pilsner som bryggs i eget bryggeri. 60-70 seglare hade slutit upp för att mingla och lyssna på Magnus ”Mango” Augustsson.

Han pratade om de båtar han seglar just nu. RC 44 där han kör Spithill i Ceeref för en skeppare som precis har börjat segla. Man är 4 proffs, och det är en kul mix mellan erfarna rävar och unga lokala “nybörjare”. Båtarna är kul att segla och racingen blir tät. Man har lösttagbara förar och aktrar, dels för att båten skall få plats i en container, men också för att byta när det smäller, vilket det verkar göra en del…

Sedan seglade han TP52 med Jochen Schuman på Platoon. Tufft jobb och extremt tajt racing, även om båtarna inte var lika kul som RC 44. Mycket jämt mellan båtarna från 2007 och 2008 och nästan bara proffs. Nästa år kommer ännu fler av Americas’ Cup-teamen att köra. Platton var såld, och man hade beställt en ny båt.

Mango hade också kontrakt med BMW Oracle ett par månader för att köra Louis Vuitton Pacific Series i januari. 12 team är klara, bland annat ett grekiskt, men inte Victory som inte verkar få loss några stålar.

Vi pratade också om varför så få svenskar blir proffs? Många duktiga seglare väljer ju hellre ett vanligt jobb och segling på hobbynivå, i stället för en internationell proffskarriär. Kanske beror det på att vi svenskar vill ha en tryggare tillvaro än vad proffslivet kan erbjuda?

Jättetrevligt initativ! Nästa gång lär bli i januari…

GG08RC44TRI-0118.jpg

normal_medcup-1N9Q3019.jpg

normal_TP52-worlds-21_MG_5213.jpg

7 Comments

 1. John Sjölander Nov 17, 2008 Reply

  Kul!

  Hur får man reda på när nästa pub är? Finns det någon mailinglista eller dylikt?

 2. Author
  Peter Gustafsson Nov 17, 2008 Reply

  Man läser blur.se :-)

  Annonsering kommer här så fort vi har nytt datum + påminnelse några veckor innan.

  Jag vet inte varför inte regatta.nu, Expresseglarna eller andra har pushat för detta arrangemang??? Infon har i alla fall gått ut ganska brett.

 3. MickeG Nov 17, 2008 Reply

  Mycket trevlig kväll, kul att se lite välbekanta seglarnunor även off season, lyssna på lite skvaller och ljuga lite osv.
  Öhmans Pilsner var riktigt bra och smakade fler, även en god Brown Ale från det lokala bryggeriet avnjöts.
  Ser fram imot nästa tillfälle.
  Micke

 4. Author
  Peter Gustafsson Nov 18, 2008 Reply

  Vem/vilka hade det varit kul att lyssna till nästa gång?

 5. krister Nov 18, 2008 Reply

  kanske någon som gjort en satsning på kölbåtssidan utan sponsorer mm?
  aha finns det inga sådana?

 6. Author
  Peter Gustafsson Dec 4, 2008 Reply

  Senaste nytt från Platoon är att AUDI har backat när det gäller sponsringen. Så det verkr inte bli något TP52-seglande för Mango (i alla fall inte på Platoon). Även Caixa Galicia backar ur…

  http://valenciasailing.blogspot.com/2008/12/its-over-for-tp52-platoon-while-team.html

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.