After-sail på Pannrummet

RC44-GG08RC44TRI-1954.jpg
I fredags var det after-sail på Pannrummet i Gamlestaden. Gratis käk och god billig pilsner som bryggs i eget bryggeri. 60-70 seglare hade slutit upp för att mingla och lyssna på Magnus ”Mango” Augustsson.

Han pratade om de båtar han seglar just nu. RC 44 där han kör Spithill i Ceeref för en skeppare som precis har börjat segla. Man är 4 proffs, och det är en kul mix mellan erfarna rävar och unga lokala “nybörjare”. Båtarna är kul att segla och racingen blir tät. Man har lösttagbara förar och aktrar, dels för att båten skall få plats i en container, men också för att byta när det smäller, vilket det verkar göra en del…

Sedan seglade han TP52 med Jochen Schuman på Platoon. Tufft jobb och extremt tajt racing, även om båtarna inte var lika kul som RC 44. Mycket jämt mellan båtarna från 2007 och 2008 och nästan bara proffs. Nästa år kommer ännu fler av Americas’ Cup-teamen att köra. Platton var såld, och man hade beställt en ny båt.

Mango hade också kontrakt med BMW Oracle ett par månader för att köra Louis Vuitton Pacific Series i januari. 12 team är klara, bland annat ett grekiskt, men inte Victory som inte verkar få loss några stålar.

Vi pratade också om varför så få svenskar blir proffs? Många duktiga seglare väljer ju hellre ett vanligt jobb och segling på hobbynivå, i stället för en internationell proffskarriär. Kanske beror det på att vi svenskar vill ha en tryggare tillvaro än vad proffslivet kan erbjuda?

Jättetrevligt initativ! Nästa gång lär bli i januari…

GG08RC44TRI-0118.jpg

normal_medcup-1N9Q3019.jpg

normal_TP52-worlds-21_MG_5213.jpg