Blurs guide till båtmässan i Göteborg

Nästa helg är det ju båtmässa i Göteborg. Och för att underlätta lite så har jag sammanställt en del saker som man bör ha koll på. Sedan kan ni säkert tipsa själva genonom att kommentera nedan!

Det mesta händer på den så kallade Seglarscenen. De senaste åren så har ju Henrik Ottoson kört seglarbar med massa bra föredrag, men nu verkar mässan själva ha lånat upplägget. Synd för Henrik, men kanske ett lyft för en annars gansk trist del av mässan.

Lördagen den 5 februari

12.30 – 13.30 Doublehanded segling – erfarenheter av Anders Dahlsjö
På Seglarsscenen kommer Anders att prata om sina erfarenheter från sitt första år som han satsade på Shorthanded, Han kommer att prata om hur man förbereder sig med båt, segel, utrustning, mat o.s.v. Det är ämnat till dem som är nyfikna och kanske vill komma igång och de som kanske har kört ett Bohusracet och vill förbättra sig, eller bara höra vad Anders erfarenhet var. Presenteras av Västkustens Seglarförbund.

14.00 – 14.30 SWE Sailing team – Sveriges seglarstjärnor på väg mot OS
Intervju med Mattias Rahm, Musto.

Söndagen den 6 februari

14.00 – 15.00 Ola Skinnarmo och Nordostpassagen
Ola Skinnarmo berättar om sitt senaste äventyr genom Nordostpassagen i Nordenskiölds spår. Ingen annan svensk hade lyckats genomföra denna segling sedan ”Vega” 1879 tog sig igenom världens mest svårtillgängliga vatten. Presenteras av UK Syversen Sails

BR11_07_update.jpg

16.00 – 17.45 Bohusracet – så blir du en vinnare
Bohusracet har nästan 100 anmälda båtar och lockade förra året 150 båtar att segla 170 distans twohanded genom västkustens skärgård. Vi tittar närmare på racet och går igenom möjliga vägval och vad som visade sig vara bäst och varför. Avslutningsvis berättar Pär Bäck om årets race. Moderator: Peter Gustafsson (Vinnare grupp 2  och total tvåa 2010). I panelen: Johan Mossberg (vinnare av Bohusracet 2010), Henrik Ottosson (total trea 2010, segelmakare på North Sails) och Pär Bäck (arrangör av Bohusracet). Presenteras av North Sails.
 

Måndag 7 februari

18.00 – 20.00 Tjejkväll på Seglarscenen

18.00 – 18.40 “OS 2012 och Lysekil Women Match” med Anna Kjellberg och Anna Holmdal
18.40 – 19.00 “Kitesurfing som livsstil” med Malin Rapp
19.00 – 19.15 Mingel
19.15 – 19.40 “Äventyr i seglingens förtrollade värld” med Sofia Ivansson
19.40 – 19.55 “Lika men ändå olika” med Stina Jansson
19.55 – 20.00 Utlottning

Volvo_PR-boat_M039-2.jpg

Ja, nu blir det äntligen en helkväll på båtmässan för tjejer, kvinnor, damer i alla åldrar som älskar att vara på sjön. Du kanske undrar varför båtmässan behöver ordna en speciell kväll för kvinnor som är på sjön? Ja, bland annat för att antalet kvinnor som vistas på sjön ökar varje år. Bland dessa kvinnor finns det nya målgrupper för båtbranschens marknadsföring och naturligtvis också kvinnornas plånböcker. Kapitalstarka kvinnor som köper egna båtar och det är inte enbart små styrpulpetbåtar utan båtarna blir större, motorerna starkare, och seglen ökar i storlek på de båtar som kvinnorna köper.

Båtmässan satsar på att detta skall bli en lyckad kväll, och hoppas på många besökare, både kvinnor och män. Vad händer då på scenen den 7/2? Moderatorn Anna-Karin Öjerskog skall leda kvällen med Anna Holmdahl från Lysekil Women Cup, Anna Kjellberg som satsar mot OS 2012, Erika Lindberg som är en oerhört duktig kiteseglare och Sofia Ivansson som seglade med kvinnlig besättning till Västindien och tillbaka. Vill du läsa hela programmet hittar du det här. Runt scenen kommer det under kvällen att finnas möjlighet att träffa kvinnor från olika seglingsorganisationer i Göteborgstrakten som ger kvinnor möjlighet att komma ut på sjön. /Stina Jansson

tisdag 8 februari

tolvatillvingmast.jpg

17.00 – 19.30 America’s Cup-träff – Från tolva till vingmast
Mot bakgrund av America´s Cup Reunion i Newport i september 2010 och den planerade utställningen om de svenska America´s Cup-utmaningarna 1977 och 1980 på Idrottsmuséet i Göteborg görs en informationskväll i samarbete med Maxi Yachts, Marstrands Havshotell och Båtmässan. Fokus blir på utmaningarna 1977 och 1980 men vi kommer även att prata om de övriga svenska utmaningarna.

På scenen finns bl. a Pelle Petterson & Mange Olsson från “Sverige”, Mikael Gustavsson & Gurra Krantz från “New Sweden” och Magnus Holmberg & Stefan Rahm från “Victory Challenge”

Kvällen är ett samarrangemang mellan Åke Fredriksson Kommunikation AB och Båtmässan, Maxi Yachts och Marstrands Havshotell.

Onsdag 9 februari

18.30 – 20.00 Paneldebatt om Tjörn Runt 2011

Stenungsunds Segelsällskap/Tjörn Runt inbjuder åter alla seglare till en träff på Båtmässan. På denna träff kommer vi bl.a. att diskutera SRS-systemet och mätbrev i samband med kappsegling i allmänhet och speciellt kring Tjörn Runt.

Dessutom kommer Klabbe Nylöf att prata om sin aktuella segling och också minnas tillbaka då han slog fartrekordet på Tjörn Runt.

– Klabbe Nylöf berättar
– Per Lindell från Tekniska Kommittén i SSF redogör för förändringar och nyheter. Därefter frågestund och debatt.
– TR-gruppen informerar om årets nyheter i Tjörn Runt

Anmälan senast den 4 februari till stss@stss.se. Anmälda deltagare får inträdesbiljett vid Huvudentrén till Båtmässan – vid disk märkt Tjörn
Runt, från kl. 17.30. Alla deltagare får fribiljett till Båtmässan till annan dag, vilket Båtmässan bjuder på.

Torsdag 10 februari

17.00 – 17.45 Världens “mesta” jordenruntseglare
Världsomseglaren Magnus “Mange” Olsson kommer till Båtmässan och berättar om sina äventyr på jordens alla hav. Efter sex Whitbread och Volvo Ocean Race kommer en av världens mesta seglare att hålla ett spännade föredrag på Båtmässan. Ett föredrag som både handlar om de spektakulära seglingarna men också om Magnus samarbete med Najad-varvet.

Arrangeras i samarbete med Najadvarvet

Fredag 11 februari

Lördag 12 februari

14.30 – 15.30 Ledarskap, Laganda och Motivation med resultatgaranti
Idrottspsykologen och OS-seglaren Ingvar Bengtsson

Söndagen den 13 februari

12.00 – 12.30 24-timmars kappsegling
Presenteras av Svenska Kryssarklubben

14.00 – 14.30 SWE Sailing Team – Sveriges seglarstjärnors väg mot OS
Intervju med Mattias Rahm, Musto

4 Comments

 1. Claes Redin Jan 31, 2011 Reply

  Info om Poly-SKagen Race 2011, Tors 10/2 17.30

  (Från Utskick)
  Vi drar igenom årets planering för såväl rutinerade poly-seglare som för alla nytillkomna, som tidigare kör vi 2 klasser (shorthanded och SRS).

  SS Fram´s hemsida kommer att bli plattformen för allt som händer när det gäller POLY SKAGEN RACE i framtiden. Mer info om detta när vi sés på mässan. vi sés enligt tradition och förbereder POLY-SKAGEN RACE 2011. Vi träffs i POLYROPES monter Torsdagen den 10 februari kl 17.30

 2. Author
  Peter Gustafsson Jan 31, 2011 Reply

  Tack Claes, hade missat denna få den låg i samma mail som en festlig video på 10 MB med ett trummande barn…

  polyskagenträff2011.jpg

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.