Skip to content

6 Comments

 1. Ingvar Hellsing Lundqvist
  Aug 17, 2006 @ 13:46

  Äntligen får man se sin egen jakt på bild! Det är vi som skymtar med den “halvhissade” spinnackern bakom IOD-kryssaren. ;-)

  Gratulerar till segern och önskar god seglarfortsättning.

  Reply

 2. Peter Gustafsson
  Aug 17, 2006 @ 13:50

  Hej Ingvar, trodde du skulle komma närnare så vi kunde få en riktigt bra bild. Smaragden som låg 10 meter bakom hela dagen kom med på massor av kort.

  Hörde att du var inblandad i trafikstockningen i sista rundningen. Nåt du kan berätta mer om?

  Reply

 3. Ingvar Hellsing Lundqvist
  Aug 17, 2006 @ 14:35

  Hmmm… Lättvind är väl inte riktigt vår grej, men ok, med en större spinnacker nästa år ska jag göra ett försök att bli mer “fotogenique” – hur det nu stavas…

  När det gäller trafikstockningen har jag väl något att förtälja. Kanske inte så klokt dock i ett öppet forum då snåriga frågor och tolkningar om fel och rätt är inblandade och när åtminstone en av båtarna bröt masten tvärt av. Dessutom satt jag inne i ruffen med halva spinnackern över huvudet när den olycksaliga rundningen timade. Såg bara i princip hur de bakomvarande båtarna hakade i varandra. Efter noggrann genomgång med besättningen och intensiva studier i gamla regler och prejudikat har jag väl skaffat mig en uppfattning om vår del i det hela men avstår nog från närmare kommentar. Jäkligt trist bara för killarna i X99:an bakom oss som kraschade sin mast när de hakade i Elvströmbåten, ytterligare ett snäpp efter vid rundningen. Men bortsett ifrån den här tråkiga incidenten var det naturligtvis en underbar segling på alla sätt – även om vi förstås önskat litet friksare vindar……

  Kan väl nämna samtidigt att vi inte startar i Tjörn Runt. Har tyvärr inte lyckats få till det med besättning mm Däremot såg jag att A22:an Mona II med Martin Carlsson vid rodret kommer till start. Så, håll litet utkik efter en mahognybänk akteröver och ställ in vidvinkeln för max skärpedjup………….. ;-)

  Reply

 4. Ingvar Hellsing Lundqvist
  Aug 17, 2006 @ 15:08

  Hoppsan! Såg just att ni startar i samma grupp som den gode Martin i sin A22:a. Du får alltså ställa in telet föröver… ;-)

  Lycka till

  Reply

 5. blur » Blog Archive » Wrap Up 2006
  Dec 29, 2006 @ 22:10

  […] Årets trevligaste race: återigen Hermanö Runt – ett helhetskoncept där man kör matchracing kvällen innan och tar en pilsner. Alltid kanonbra väder och det är svårt att misslyckas med Käringön som målgångshamn. […]

  Reply

 6. Yking LYS Cup 2008 | blur
  Jan 2, 2008 @ 18:06

  […] Hermanö Runt 2006. Arne K i sin X-99 regatta.nu. Nån som vet om den har fått nya ägare? […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.