Velux 5 Oceans


Vi som behöver vår dagliga fix av kappsegling kan ju följa Velux 5 Oceans som startar idag. Bara 6 båtarkom till start (8 fanns i listan), men hög klass på de som är med. Banan är enkel: Bilbao – Freemantle – Norfolk – Bilbao.

Favoriter är Mike Golding i “Ecover”, Alex Thomson i “Hugo Boss” (måste ju vara snyggaste båten i vilket race som helst) och Bernard Stamm i “Cheminées Poujoulat”. Som vanligt är det en balansgång mellan att köra fort och få skiten att hålla ihop. Både Mike och Alex är kända för att köra hårt…

Dessutom deltar legenden Sir Robin Knox-Johnston i “Saga Insurance”. Sir Robin är 67 och mest känd för att han 1969 blev den förste som seglade non-stop runt jorden i “Suhaili” (312 dagar, kolla bilden nedan). 1994 seglade han runt på 74 dagar och 22 timmar med “Enza”.