Close
Skip to content

6 Comments

 1. Nisse
  Feb 15, 2007 @ 20:48

  Jag ger mig ! Även om det mest var en fundering….

  Bra med fakta !

  /N

  Reply

 2. Peter Gustafsson
  Feb 15, 2007 @ 21:34

  Bra fundering Nisse,

  det är så här det börjar… plötsligt är det ett forskningsprojekt på universitetet :-)

  Reply

 3. Patrik H
  Feb 15, 2007 @ 22:27

  Fyn Rundt gick från 1179 till 164 startande mellan 1990-99 och har legat ungefär på den nivån sedan dess. Sjaelland hade 2047 båtar anmälda 1984. I de sammanhangen känns det som TR har klarat sig ganska bra.

  /Patrik

  Reply

 4. Lars S
  Feb 15, 2007 @ 23:12

  Mycket intressanta tankar! Är man lite filosofisk kan man ju reflektera över om detta är som sammhällsförändringarna allmänt? På 70- talet skulle alla ha likadana V-jeans och Stenmarksmössor. Idag vill var och en finna sin egen stil. På 70-talet kunde det säljas tusentals båtar av samma modell (Vega, IF, Maxi etc). Idag vill alla ha sitt eget… Kanske genomsyrar även detta kappseglingen. Kanske är det viktigare att kappsegla en båt som känns rätt för oss än att ha stora startfällt. Många andra sporter som växer fram (surfing, snowboard, etc) handlar mer om att förverkliga sig själv än att kämpa mot alla andra….
  Kanske tänker vi fel då vi tjatar om att samla alla i ett fåtal klasser…. Kanske skulle vi istället satsa på variation och stora frihetsgrader….
  Jag vet inte, men det är en intressant tanke….
  Lars S

  Reply

 5. SOFIA
  Feb 16, 2007 @ 07:48

  Betr. Fyn Runt kan sägas att även om antalet rasade under 90-talet,så seglas 2 Fyn Runt med 2 veckors mellanrum.En från Bogense och en från Kerteminde och antalet är dryga 250 resp dryga 150 så totalt 400 båtar.
  Ven Runt från Råå är ett exempel på en populär segling med bra deltagarantal ( ca 100 båtar i olika klasser ).Festligheter och fina priser och bra marknadsföring liger bakom.

  Reply

 6. Bertil
  Feb 22, 2007 @ 19:14

  Först – Tack för en intressant genomgång med “rensade” deltagarsifror.
  På din avslutande undering – Ja, visst är det självklart att det är roligare att vara etta i sin klass än att vara 38 i startgruppen. Jag kan bara se på mig själv. I år (2006 sic.) alltså för ett halvt år sedan var vi snabbast i klassen och fick en inteckning i vandringspriset, men var vi 40 elle 45:a i sammandraget? Det kommer jag inte ihåg utan att slå upp resultatlistan. Och jag bryr mig egentligen inte. Jag vet att i år var vår startgrupp gynnad med vädret och det gjorde att vår startgrupp hävdade sig. Något annat år ligge vi still under Tjörnbron, medan tidiga båtar seglar väster om Tjörn i en härlig sjöbris. Vi tävlar ändå i vår klass, med samma förutsättningar som klasskonkurenterna.
  När jag skrivit detta ser jag att senaste inlägget var den 16:e febr., så förmodligen skrive jag detta i onödan.
  Bertil

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.