Skip to content

4 Comments

 1. Johan
  Aug 7, 2007 @ 23:58

  Gotta love that soundtrack :-D

  /Johan

  Reply

 2. Peter Gustafsson
  Aug 8, 2007 @ 11:57

  Sista etappen verkar inte vara helt lätt. Motström & lättvind.

  http://www.seilmagasinet.no/id/27180

  Reply

 3. tool
  Aug 10, 2007 @ 11:00

  I och med att OneStar går motsatta hållet av TwoStar bjuder den på ännu större utmaningar vad det gäller väderrouting. Speciellt etapp 3 är mycket svår, om det blir skiften i vindriktning och stiltjebälten.

  Efter att tillsammans med en annan båt ha hittat et långvarigt vindhål på etapp 2 valda jag att segla konservativt på etapp 3. Då blir det som oftast också en hyfsad placering men heller inte mer än det.

  Geir Inge och jag seglade sida om sida i många timmar i denna tävlingen. Vindstyrkan och segelsättningen är avgörande för vilken båt som är snabbast på kryssen. På undanvind fick vi inte jämfört på samma sätt och det blev heller inte många timmars spinnaker/genacker segling på oss.

  Simrad OneStar blev ett mycket vällyckat arrangemang. Man har dock en målsättning om att kunna korta ned på totaltiden det tar att vara med. Det betyder mindre vila mellan etapperna och kanske försvinner dagseglingen. När man nu hade lagt den som etapp 1, och vi fick friska förhållanden, så blev det en mycket bra tune up för dom nästa två etapperna.

  Man vill gärna veta vad som skall till för att få mer än 30 båtar på startlinjen. Jag tror dock man inte ska förvänta att detta blir en folksport. Dom som drog sig ur innan start och senare såg filmen ”Surfing ved Struten”, ångrar antagligen inte på sitt beslut.

  Reply

 4. Peter Gustafsson
  Aug 10, 2007 @ 11:08

  Bra jobbat Tom, vi får se om jag vågar ställa upp nästa år :-)

  Vad är valen på sistaetappen? Inne vid land småkryssandes norrut för att undvika strömmen, eller att korsa den tidigt och ta sig mot Sverige och den nordgående strömmen där?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.