Skip to content

4 Comments

 1. Patrick Lindblom
  Oct 1, 2007 @ 15:00

  I praktiken torde det kunna innebära att om alla vi som har åsikter om hur havskappseglingssporten bör utvecklas – och vad förbundet borde driva för frågor – faktiskt går med som medlemmar (i den mån vi inte redan är det) och engagerar oss så kanske det kan börja hända saker.

  Personligen hoppas jag framförallt att man kan hitta en samarbetspartner som tar ned kostnaden för att få mätbrev på båtarna, så att ingen behöver anföra en mätningskostnad som skäl för att inte segla respit med sin båt. Och så hoppas jag att “respitinfektionen” här får sin första antibiotikakur genom att man faktiskt uttalar att SHF skall vara neutralt gällande respitsystem.

  Sedan tror jag att vi fortfarande kommer att träta på bloggarna om huruvida “havskappsegling” enbart innefattar distanskappsegling eller om bankappsegling enligt respitsystem kan få plats där också… samt förstås att entyp är den enda egentliga rättvisa kappseglingsformen :-)

  Reply

 2. Bengt Falkenberg
  Oct 2, 2007 @ 07:45

  Att detta blivit klarlagt är jätte bra och kommer enligt min mening vara mycket utvecklande för all Havskappsegling oavsett vilken båt man valt. Alla kan/kommer känna sig välkomna!

  Reply

 3. Lars Sörqvist
  Oct 2, 2007 @ 23:16

  Jättekul! Detta öppnar upp både för en positiv utvecking inför framtiden gällande mätregler och för samverkan mellan alla vi som vill kappsegla på havet, men har olika åsikter om regler.

  Reply

 4. Sture Smith
  Oct 3, 2007 @ 00:17

  Scandicap, DH, IOR, LYS (SWE), LYS (NOR), ORC Club, IMS, IRC,,,,,,,, Föremålen växlar kärleken består genom åren heter det som
  bekant. Ett förbund för varje mätregel/respitsystem och tidsepok när det ändå är samma gubbar/gummor som seglar verkar ju lite krångligt. All heder till detta beslut.
  Och om det är distans eller bansegling, varför inte båda?
  Förr hette det “följa John segling” från IOR puritaner, idag är Faerder Sejlatsen/Tjörn Runt osv. Dom klart största seglingarna vi har.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.