Mumm Stelton Cup & Seguin Cup


Följande rapport kom från Anders Averdal som har varit och kappseglat i Danmark de två senaste helgerna.

Det fanns säkert massa skvaller om DH-spinnakers och “IMS-upptakt”, men vi nöjer oss med att konstatera att vädret inte är som det brukar. Det skall vara lättvind i augusti och bralla som fan i oktober. Inte tvärtom!

Nä, jag är inte alls avundsjuk…

Nu har vi vart i Danmark i två fantastiska helger.

Det har vart två helger med riktigt katalogväder, sol och värme och lite blandat med vindar. Mumm Stelton Cup bjöd på lätta vindar och underbart väder. Men lite lite vind, så banan fick kortasn under racet. Och det var hela 161 deltagare!!!

Seguin Cup med 58 deltagare och många mycket konkurrenskraftiga båter som tex, Club Swan 45, Swan 42, X-43, X-40, X-40, First 40.7 och en massa X-99. Helgen bjöd på upp till 6 m/s i ett strålande sensommarväder.

På lördagen genomfördes ett race med en lite längre bana. De har lite egna varianter på banor i södern. Lång kryss, lång undanvind. Sen kör vi in i en chikanbana med ett antal korta kryssar och undanvindar för att sedan gå ut på den långa kryssen igen. Tanken var att vi skulle köra 3 varv på totalt ca 19 Nm men vinden höll inte riktigt och man kortade under racet av ett varv. På aftersnacket visades det bilder från dagens segling och det bjöds på vinprovning och tilltugg.

På söndagen var det 2 race på lite kortare banor av samma typ. Det bjöds på tajt racing av hög klass, närkontakt och slagdueller ända in i mål. Vi slutade med en serie på 1 2 3 som etta i vår klass.

Andra svenska framgångar var
Anders Hansen med sin Kracer, 1a i klassen
Kjell Widmark, First 34.7, 2a i klassen

Det som är kul är att bland alla klasssegrarna lottar man ut skepparens vikt i vin. I år var det Chateau de Seguin som var det sponsrade vinet.

Så har ännu en säsong börjat lida emot sitt slut!

Det har vart två oerhört roliga helger som varmt kan rekomenderas!!

Resultat Mumm Stelton Cup 2007

Resultat Sequin Cup 2007