Skip to content

14 Comments

 1. Mats V
  Dec 13, 2007 @ 18:52

  Srålande initiativ! Kan du inte lägga till Köpenhamn på listan?

  Reply

 2. Pelle P
  Dec 13, 2007 @ 18:53

  Kan tänka mig att dom som har gått imål på ARC har några heta tips!

  Reply

 3. Emil
  Dec 13, 2007 @ 20:12

  Auckland = white house
  och missa för allt i världen inte club bay view i perth

  Reply

 4. Per Engdahl
  Dec 13, 2007 @ 21:55

  Och Finland ? , skall segla Soursari Race i Finsk A35.

  Senaste nytt från grannar i Öst:
  Havskappseglare i Finland har grundat en kommitté, som skall börja jobba för IRC. Det är möjligt, att det skall bli IRC-klass redan i
  VOLVO-Suursaari Race.

  Reply

 5. Jan
  Dec 13, 2007 @ 22:45

  Alltså,
  På havskappseglarförbundets höstmöte beslutades att tillsätta en arbetsgrupp som skall arbeta med IRC. Som jag förstod det kommer gruppen speciellt att ta reda på vilka behov det finns av mätmän och mätutrustning för att få fram de s.k. endorsed breven som krävs för IRC i t.ex. GR. Förhandlingar mellan havskappseglingsförbundet och RORC pågår också angående mätbrevsbehandlingen.
  Ifall seglarförbundet godkänner så är det såvitt jag förstår det fritt fram för klubbarna att ifall de vill arrangera tävlingar under t.ex. IRC.
  Just Suursaari hade då t.ex. ifjol enligt mig exemplarisk klassindelning med t.ex. 4 lysklasser och jag förstår som vanligt inte mervärdet med ett till entalssystem(utom att IRC är TOT med lys seglats på TOD).

  Nu förstod jag dock inte vad denna kommentar hade i denna tråd att göra ursprungligen(kände mig dock tvungen att agera informatör).

  Reply

 6. F424
  Dec 13, 2007 @ 22:52

  I Smögen puben “Havet”. Har hamnat där 2 ggr på grabbsegling när målet varit Skagen men det brallat ollon. Kanongo seglartjej som driver stället.
  Niklas

  Reply

 7. Per Engdahl
  Dec 13, 2007 @ 23:11

  Det gällde såklart pub? vid Soursari race :-), så kom det lite annat av bara farten.

  Reply

 8. Peter Gustafsson
  Dec 13, 2007 @ 23:25

  Kanske skriva lite mer kring vad det är för ställen ni rekommenderar.

  Alla kanske inte går igång på samma typ av after sail :-)

  Reply

 9. TRÖTT
  Dec 14, 2007 @ 11:20

  En riktig höjdare på ett helt annat sätt är om man lyckas ta sig in på Ryal Yacht Squadron Cowes. Inget drag men väl en fantastisk upplevelse. Här frotterar man sig engelsk “upper class” eller wannabies. Det känns som man faktiskt är mitt i en utdaterad engels TV-serie med en hel del inslag av “Fawlty Towers” och “Helt Hysteriskt”. Det man trodde var ett sen närmare hundra år utdött sätt att betrakta sig själv och omvärlden lever här i högönskllig välmåga. En helt surrealistik upplevelse.

  /TRÖTT

  Reply

 10. Bosse B
  Dec 14, 2007 @ 14:35

  Bitter end Yacht club och Soggy Dollar Bar i British Virgins är bra ställen!

  Reply

 11. PelleL
  Dec 14, 2007 @ 15:47

  Jag instämmer med TRÖTT. RYS är en intressant upplevelse. Bara skylten vid deras tilläggningsplats vid klubbhuset är värd ett besök…….”Landing place for use by Members and Officers in Her Majesty’s Service”

  Reply

 12. Gustaf
  Dec 14, 2007 @ 17:04

  RYS är inget ställe som man vill hänga på i Cowes. Kul att titta in i ca 5 minuter men annars helt dött, otrevlig personal och inget “party”. Satsa i stället på någon av dom otaliga pubar och restauranger som finns längs huvudgatan. Ett annat alternativ är att hyra en bil och åka runt på Isle och Wight och kolla in sevärdigheterna, stränderna och dom andra städerna. Ska man handla prylar och tillbehör kan jag rekommendera Pascals som ligger på huvudgatan.

  Reply

 13. Patrik H
  Dec 16, 2007 @ 15:08

  För Valencias del gör det skillnad om det är under AC eller inte. I AC-hamnen hamnar man lätt på Estrella Damm-baren och de som har tillträde dricker gratis Moët och äter chokladdoppade jordgubbar på Foredeck Club först. Lambrusceria in mot centrum är ett känt tillhåll om man vill äta. Framåt natten finns det goa romdrinkar öch röj på Johnny Maracas inte långt från katedralen.
  Vill man ha riktigt party under en knapp vecka skall man vara i Valencia under Las Fallas i mitten av mars. Fyrverkerier (mest smällare och bomber) dygnet runt och party hela natten. Avslutas på måndag med att man bränner ner halva stan.

  Reply

 14. Susanne
  Dec 18, 2007 @ 23:19

  På Rhodos kan man hyra segelbåt,även per dag!!! Kolla in länken:
  http://www.sailing-rhodes.gr/

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.